Hoger beroep moordzaak Prins: verdachten blijven bij onschuld

Print
Hoger beroep moordzaak Prins: verdachten blijven bij onschuld

Afbeelding: Rob Klein Goldewijk

Brunssum - Xionel B. (40), Sergio K. (28) en Jurandy T. (33) blijven erbij dat ze Sven Prins niet hebben vermoord in 2015. De drie mannen en hun advocaten gaan daarom in hoger beroep hun zeer hoge gevangenisstraffen, levenslang en twee keer dertig jaar, aanvechten.

Inzet van hun gang naar het gerechtshof in Den Bosch zal vrijspraak zijn van de liquidatie van Sven Prins en van de poging tot moord op een man die bij hem in de auto zat. Dat bleek dinsdag bij het gerechtshof in Den Bosch.

Lees ook: Inkijkje undercoveractie rond moord Sven Prins: 'Hij kon dan wel de prins zijn, ik ben de koning'

Onschuldig
Daar werd een begin gemaakt met de openbare behandeling van het hoger beroep. Alleen Sergio K. en zijn nieuwe advocaat waren dinsdag aanwezig. Sergio K. herhaalde dat hij onschuldig is.  

Levenslang
De rechtbank Limburg bepaalde in januari van van dit jaar dat hij en Xionel B.  en Jurandy T. de moordenaars van Prins zijn. T. kreeg zelfs levenslang. Het Openbaar Ministerie had ‘slechts’ 25 jaar geëist

Drugsconflict
Sven Prins werd op 25 september 2015 in zijn woonplaats van het leven beroofd na een wilde achtervolging waarbij veel schoten vielen. Een vriend, die naast hem in de auto zat, bracht het er levend van af. Waarschijnlijk was een conflict om drugs aanleiding voor het geweld.   

Lees ook: Verdachte in moordzaak Prins: 'Ik zat gewoon thuis'

Tunnelvisie
De advocaten van verdachten hebben de rechters in Maastricht  om vrijspraak gevraagd. Ze vinden dat het Openbaar Ministerie met onder andere de verklaringen van een undercoveragent te weinig bewijs heeft geleverd. Volgens de raadslieden hebben de officieren van justitie met een tunnelvisie naar de zaak gekeken.  

Ze hadden geen oog voor andere scenario’s en daders. De strafpleiters kunnen in augustus, tijdens een regiezitting in Den Bosch, aangeven welk nieuw onderzoek zij wensen en wie ze (opnieuw) als getuigen willen horen.

Je las zojuist een gratis artikel


Niet alle artikelen zijn gratis, want zogeheten Plus-artikelen zijn alleen te lezen door abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen betrouwbare regionale journalistiek maken. Je leest al onze artikelen vanaf €4,50 per maand.

Bekijk de aanbieding →