Achtergelaten dove hond met staar overleden

Print
Achtergelaten dove hond met staar overleden

Afbeelding: Facebook Needy Dogs

Born - De hond die maandag werd gevonden in de struiken bij een tankstation in Born, is overleden. De dierenarts kon niet anders dan hem in laten slapen.

De hond werd maandag laat in de avond gevonden door voorbijgangers die aan het wandelen waren in de buurt van een plaatselijk tankstation. Het dier was met een netwerkkabel in de bosjes vastgebonden aan een paal, zonder eten of drinken in de buurt.

Slechte toestand
Volgens Sandra Deumens van dierenwelzijnsorganisatie NEEDY DOGS reageerde de hond niet op geluiden en leed hij aan staar. "Wat misschien nog het ergst is, is dat we talloze open wonden in zijn nek zagen. Het leek alsof hij een lange tijd een prikband om had gehad.'' Vanwege de slechte toestand van de hond, heeft de dierenarts besloten hem in te laten slapen.

De politie zoekt nog naar de dader. Dat wordt volgens Deumens een lastige klus, omdat de hond niet gechipt was. "Maar we hopen dat mensen ons helpen met de zoektocht. Hier kan de dader niet mee wegkomen.''

Je las zojuist een gratis artikel


Niet alle artikelen zijn gratis, want zogeheten Plus-artikelen zijn alleen te lezen door abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen betrouwbare regionale journalistiek maken. Je leest al onze artikelen vanaf €4,50 per maand.

Bekijk de aanbieding →