Primeur op Pukkelpop: klassieke muziek in de tent

Print
Primeur op Pukkelpop: klassieke muziek in de tent

Jef Neve. Afbeelding: HBvL/Joren der Weerdt

De Pukkelpoporganisatie komt dit jaar met een primeur. Zo kun je tijdens het festival naar klassieke muzikanten gaan kijken en luisteren in de Marquee-tent.

"Het idee om iets met klassieke muziek te doen circuleert al een aantal jaren binnen onze organisatie", zegt Chokri Mahassine. "Toen Bram Meese van het Gentse Crossbones Trombone Collective contact met ons opnam, viel het laatste puzzelstukje op zijn plaats."

Samen met gerenommeerd pianist en componist Jef Neve werd een programma samengesteld rond hedendaagse klassieke componisten. De focus ligt op herkenbaarheid en toegankelijkheid. Het doel is om de clichés rond klassieke muziek op rock-’n-rollmanier te counteren.

Voor de bijzondere gelegenheid staan er maar liefst 25 muzikanten op het podium. Op het programma onder andere werk van de Noorse componist en pianist Ola Gjeillo, een stuk van de Oostenrijkse componist Anton Bruckner en eigen composities van Neve. "Ik heb een emotionele band met Pukkelpop en om hier nu terug uitgenodigd te worden met een voltallig strijkorkest en een zotte bende trombonisten, dat is een droom die uitkomt", reageert Neve. "Dat klassiek ook de max kan zijn, zal heel snel duidelijk worden!"

Marquee Ouverture feat. Jef Neve & Crossbones Trombone Collective opent op donderdag 16 augustus in de Marquee-tent op de festivalweide van Pukkelpop.

Je las zojuist een gratis artikel


Niet alle artikelen zijn gratis, want zogeheten Plus-artikelen zijn alleen te lezen door abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen betrouwbare regionale journalistiek maken. Je leest al onze artikelen vanaf €4,50 per maand.

Bekijk de aanbieding →