Ontslagen gemeentesecretaris Leudal aan de slag in Weert

Print
Ontslagen gemeentesecretaris Leudal aan de slag in Weert

Afbeelding: De Limburger

Haelen - Oud-gemeentesecretaris Diana Noppers van de gemeente Leudal is aan de slag bij de gemeente Weert. "Op therapeutische basis", geeft Bertus Brinkman aan, de gemeentesecretaris in Weert die Noppers aanstuurt.

Noppers is in mei door de gemeente Leudal eervol ontslagen nadat ze in maart vorig jaar geschorst werd vanwege een strafrechtelijk onderzoek. Noppers wordt verdacht van het witwassen van door haar (inmiddels ex-) partner gestolen geld.

Geen probleem
Dat Noppers onderwerp is van een strafrechtelijk onderzoek, is voor Weert klaarblijkelijk geen probleem. Brinkman: "Dat weet ik allemaal niet, daar ga ik niet over." Noppers werkt sinds een week op therapeutische basis aan haar re-integratie, in Weert. Brinkman: "We onderzoeken nog hoe lang ze kan werken en wat ze kan doen, ze probeert in een normaal ritme te komen. En we betalen nul voor haar diensten." Bij haar ontslag in Leudal is overeengekomen dat geld dat zij tot januari volgend jaar verdient door via een mobiliteitsbureau (zoals nu via Geerts en Partners uit Vught) op een andere plek werkzaamheden te verrichten, terug zal vloeien naar de gemeente Leudal. Dat zal, zo lijkt het, bij deze detachering dus niet gebeuren. "Als Weert haar vast in dienst neemt, dan staat in elk geval een streep onder de relatie tussen Leudal en Noppers", zegt een woordvoerder van Leudal.

Privé-uitgaven
De ex-partner van Noppers, Pieter H., gaf naar eigen zeggen 16.000 euro van de gemeente Helmond uit aan privédoelen. Onderzoekers komen in opdracht van de gemeente Helmond uit op een bedrag van 450.000 euro en justitie heeft hem gedagvaard voor een fraudebedrag van 360.000 euro. Noppers zou het gestolen geld hebben witgewassen door het te spenderen aan luxe privé-uitgaven. Zelf ontkent ze iets te hebben geweten van de fraude. Noppers verwijst voor commentaar naar haar belangenbehartiger Jack de Vlieger van de vakbond FNV. "Hopelijk heeft ze serieus perspectief op een nieuwe functie want haar juridische positie is tot de strafzaak z’n beloop krijgt niet anders dan bij u of bij mij."

Je las zojuist een gratis artikel


Niet alle artikelen zijn gratis, want zogeheten Plus-artikelen zijn alleen te lezen door abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen betrouwbare regionale journalistiek maken. Je leest al onze artikelen vanaf €4,50 per maand.

Bekijk de aanbieding →