Brunssum huurt bureau in om centrumplan vlot te trekken

Print
Brunssum huurt bureau in om centrumplan vlot te trekken

Afbeelding: Google Streetview

Brunssum - De gemeente Brunssum huurt het Heerlense adviesbureau C’Magne in om voor oktober een nieuw centrumplan op te stellen.

Het bedrijf van Geerd Simonis gaat samenwerken met Camino vastgoed uit Geleen. De bedrijven en ambtenaren betrekken een leegstand pand in het centrum, waar ze gaan brainstormen met bezoekers en ondernemers over de invulling van het centrum.

Minder winkels
De gemeente wil minder ruimte maken voor nieuwe winkels, omdat er al veel leegstand is.

Simonis ziet volop kansen om nieuwe initiatieven van de grond te krijgen in de Parelstad. Hij sluit niet uit dat C-Mill (waarvan hij mede-eigenaar is) ook panden in Brunssum gaat beheren.

Gespecialiseerd in leegstand
In een vorig leven was Simonis betrokken bij het centrumplan voor Heerlen. C’Magne en C-Mill zijn gespecialiseerd in ontwikkeling en beheer van leegstaand vastgoed. C’Magne is onder meer actief in Heerlen, Kerkrade en Landgraaf, C-Mill is actief in heel Parkstad, Sittard en Eindhoven.

Je las zojuist een gratis artikel


Niet alle artikelen zijn gratis, want zogeheten Plus-artikelen zijn alleen te lezen door abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen betrouwbare regionale journalistiek maken. Je leest al onze artikelen vanaf €4,50 per maand.

Bekijk de aanbieding →