Ton subsidie voor mobiele kogelvangers

Print
Ton subsidie voor mobiele kogelvangers

Afbeelding: Johannes Timmermans

De Oud Limburgse Schutterfederatie krijgt 100.000 euro subsidie van de provincie voor de aanschaf van 20 nieuwe kogelvangers

De kogelvangers worden gebruikt om, de naam zegt het al, afgeschoten kogels op te vangen tijdens de traditionele schuttersfeesten. Schutterijen zijn verplicht om afgeschoten kogels uit de bodem te verwijderen.

Innovatie
Volgens gedeputeerde Eric Geurts gaat het om "een innovatie die het organiseren van succesvolle evenementen kansrijker maakt.  Schutterijen dragen bij aan de Limburgse folklore en dat koestert de Provincie Limburg."

De nieuwe kogelvangers worden tijdens het aanstaande Oud Limburgs Schuttersfeest, dat op 1 juli van start in Kinrooi gaat, nog niet ingezet.

Toegang tot alle Plus-artikelen?

Onlangs heeft De Limburger een Tegel gewonnen. De Tegels zijn de belangrijkste journalistieke jaarprijzen van ons land. Verslaggevers Sjors van Beek en Rik van Hulst werden met het dossier 'politieaffaire Horst' tot winnaar uitgeroepen in de categorie Regionaal/Lokaal.

De Limburger is de enige regionale krant in ons land met een eigen onderzoeksredactie. Een team dat in onze provincie zaken tot op de bodem uitzoekt en misstanden aan het licht brengt. Zonder abonnees hadden we dit succes nooit kunnen bereiken.

Word nu abonnee en lees al onze Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week.

Bekijk de actie-abonnementen