Fietsbrug op snelfietsroute Maastricht-Sittard geplaatst

Print
Fietsbrug op snelfietsroute Maastricht-Sittard geplaatst

De fietsbrug werd in de nacht van 16 op 17 juni op zijn plaats gehesen. Afbeelding: Aron Nijs

Over de Europalaan naast het bedrijventerrein Maastricht Airport is afgelopen weekend een nieuwe fietsbrug geplaatst. De brug, die eind juli open gaat, maakt deel uit van de toekomstige snelle fietsroute tussen Maastricht en Sittard.

Dankzij de brug kunnen fietsers en e-bikers straks snel (zonder verkeerslichten), comfortabel en veilig de kruising oversteken. Naar verwachting kan de brug eind juli in gebruik worden genomen.

Hijsoperatie
Het inhijsen van het stalen brugdek was een bijzondere klus. “Omdat we vlakbij de luchthaven en in de aanvliegroutes van de start- en landingsbaan werkten, was een goede afstemming met Maastricht Airport noodzakelijk”, laat bouwbedrijf Dura Vermeer weten. “Nadat zaterdagavond de laatste vlucht binnen was, konden we rond 23.00 uur de twee hijskranen uitklappen en beginnen met de hijsoperatie.”

Eind juli klaar
De circa 50 meter lange brug is volledig gemaakt van staal en weegt 90 ton. Het ontwerp is geïnspireerd op de vliegtuigindustrie.
De komende tijd wordt de fietsbrug verder afgebouwd en wordt verlichting in de leuningen aangebracht. Eind juli moet de brug klaar zijn voor gebruik. Dan is fase 1 van de snelle fietsroute Maastricht-Sittard gereed.

Je las zojuist een gratis artikel


Niet alle artikelen zijn gratis, want zogeheten Plus-artikelen zijn alleen te lezen door abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen betrouwbare regionale journalistiek maken. Je leest al onze artikelen vanaf €4,50 per maand.

Bekijk de aanbieding →