Voorzitter en vrijwilligers omroep LOES vertrekken

Print
Voorzitter en vrijwilligers omroep LOES vertrekken

Omroep LOES op archiefbeeld. Afbeelding: Maartje van Berkel

Lokale Omroep Echt-Susteren (LOES) moet op zoek naar een nieuwe voorzitter. De huidige voorzitter Ralph Muyres gooit het bijltje erbij neer. Een handvol vrijwilligers vertrekt ook.

Ralph Muyres, voorzitter van lokale omroep LOES in Echt-Susteren, stopt ermee. In zijn kielzog vertrekt ook een handvol andere vrijwilligers, die vooral actief was voor de sociale mediatak van de omroep.

Gemeente
"Er zijn verschillende redenen voor mijn besluit. Zo vind ik de functie bij de omroep steeds lastiger te combineren met mijn werkzaamheden voor mijn eigen bedrijf. Maar daarnaast loopt ook de samenwerking met de gemeente Echt-Susteren nog steeds erg stroef. Financieel is het lastig om zaken gedaan te krijgen. Veel aanvragen voor subsidie worden afgewezen, waardoor het financieel lastig is om het hoofd boven water te houden. Onderhoud aan de radioantenne bijvoorbeeld. Dat moet ik dan uit eigen zak betalen of voorschieten en daar heb ik vervolgens weer slapeloze nachten van. Dat wil ik niet meer."

Dat in zijn kielzog enkele andere vrijwilligers vertrekken, snapt Muyres wel. "Dat zijn mensen die met mij of via mij bij de omroep aan de slag zijn gegaan. Nu ik wegga voelen zij ook niet meer de behoefte om langer te blijven."

Geen ruzie
Volgens Muyres is er intern geen ruzie bij de omroep en heeft zijn besluit ook niets te maken met een conflict dat de omroep heeft met een voormalig vrijwilliger over apparatuur. Daar werd beslag op gelegd. In die zaak is het wachten op een uitspraak van de rechter over wie zich de eigenaar van de apparatuur mag noemen. Wie de opvolger van Muyres wordt, is nog onbekend.

Burgemeester Jos Hessels reageert verrast op het besluit van Muyres. "Ik heb veel waardering voor wat hij en zijn gezin voor de omroep hebben gedaan. Het verwijt dat de gemeente te weinig subsidie verleent, deel ik niet. Wij dragen bij wat we wettelijk verplicht zijn om te doen. We hebben met het betalen voor raadsuitzendingen vaak nog meer betaald. Maar het is ook aan een omroep zelf om fondsen te werven."

Het rommelt overigens al jaren bij LOES. Bij een machtsstrijd in 2016 trad de toenmalige voorzitter op en werden drie vrijwilligers de laan uitgestuurd.

Je las zojuist een gratis artikel


Niet alle artikelen zijn gratis, want zogeheten Plus-artikelen zijn alleen te lezen door abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen betrouwbare regionale journalistiek maken. Je leest al onze artikelen vanaf €4,50 per maand.

Bekijk de aanbieding →