Paniek in Moskou: het bier is bijna op

Print
Paniek in Moskou: het bier is bijna op

Afbeelding: AFP

In Moskou is sprake van lichte paniek omdat door het niet-aflatende drinken van de internationale voetbalfans het bier dreigt op te raken. Meerdere bars en restaurants zien hun voorraad tot een minimum slinken en zeggen dat het moeilijk is nieuwe vaten te bestellen.

Met name de gelegenheden rond het Rode Plein bij het Kremlin, die veel supporters trekken, zijn hiervan het slachtoffer.

Hitte
"We hadden niet verwacht dat deze mensen enkel en alleen bier zouden drinken'', zo vertelde een ober. "Maar dat doen ze wel en nu hebben we bijna niks meer. Het probleem is dat onze leveranciers de vraag ook niet aankunnen op dit moment. De hitte en de typische voetbalsfeer zijn hiervoor mede verantwoordelijk."

Door allerlei maatregelen in de laatste tien jaar, zoals strenger toezicht op verkoop en advertenties, is de verkoop van bier in Rusland de laatste tien jaar met een derde teruggelopen. De grote internationale merken hadden er naar verluidt niet al te veel rekening mee gehouden dat de vraag in deze maand zou aantrekken.

Je las zojuist een gratis artikel


Niet alle artikelen zijn gratis, want zogeheten Plus-artikelen zijn alleen te lezen door abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen betrouwbare regionale journalistiek maken. Je leest al onze artikelen vanaf €4,50 per maand.

Bekijk de aanbieding →