Facelift en nieuwe huurders voor Corio Center Heerlen

Print
Facelift en nieuwe huurders voor Corio Center Heerlen

Fotomontage van het toekomstige front aan de Saroleastraat in Heerlen. Afbeelding: Kublo

Het Corio Center in Heerlen krijgt een facelift en vernieuwde puien. Het eerder aangekondigde Shopping Center of the Future komt er niet.

Nu de bouw van het Maankwartier vordert en de Heerlense binnenstad een grote facelift wacht, wil het Corio Center niet achterblijven. Het inpandige winkelcentrum werd de laatste jaren geplaagd door leegloop.

Open
De entree aan de Saroleastraat zal worden vernieuwd om een meer open uitstraling te krijgen. Ook de gevels worden aangepakt. Eigenaar Sectie5, een Amerikaanse investeringsgroep, ontvangt hiervoor subsidie uit het Gevelfonds. Op de ‘torens’ komen LED-schermen van 12,5 vierkante meter.

Inmiddels zijn er nieuwe zaken bijgekomen zoals Moustache Conceptstore en New Yorker. Met zittende huurders als juwelier Siebel, Intertoys, Blokker, C&A en Mango zijn langlopende contracten afgesloten. Hans Anders heeft zijn winkel uitgebreid. Verder zal de Xenos worden verbouwd tot Casa.

Future
Het project Shopping Center of the Future, dat vorig jaar werd aangekondigd, is evengoed een voortijdige dood gestorven. Het was de bedoeling om nieuwe technieken en vindingen te gebruiken in ‘winkels’ van de toekomst. Denk aan virtuele passpiegels en restauranttafels met touchscreens. De Smart Services Campus zou kijken of er nieuwe diensten en producten kunnen worden ontwikkeld.

Heerlen was bereid naar evenredigheid bij te dragen, zegt wethouder Martin de Beer (Economie, VVD/D66). „Wij dachten dat ondernemers, pandeigenaren en gemeente elk een derde zouden moeten betalen. Daar bleek niet over te praten. Uiteindelijk is er een tegenaanbod gedaan: Heerlen zou 80 procent moeten dragen. Dat was ons te gortig.”

Je las zojuist een gratis artikel


Niet alle artikelen zijn gratis, want zogeheten Plus-artikelen zijn alleen te lezen door abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen betrouwbare regionale journalistiek maken. Je leest al onze artikelen vanaf €4,50 per maand.

Bekijk de aanbieding →