Lotte en Gino ontsnapten aan dood: 'Iets zei ons dat we moesten vertrekken'

Print
Lotte en Gino ontsnapten aan dood: 'Iets zei ons dat we moesten vertrekken'

Afbeelding: Arnaud Nilwik

Landgraaf - Lotte Walda en Gino Bombrini uit Heerlen waren in de nacht van zondag op maandag getuigen van het fatale ongeluk bij camping B van Pinkpop.

"We zaten gewoon met z’n allen een beetje te drinken en muziek te maken. Lekker chillen. Er was eigenlijk totaal geen aanleiding om op te breken. Opeens keken we elkaar aan. Iets fluisterde ons in dat we moesten vertrekken. Alsof iemand je op de schouder tikt en zegt, ga nou maar gauw."

Wandeling
Lotte Walda (20) en Gino Bombrini (32) proberen deze dinsdagmiddag hun zinnen te verzetten met een wandeling in de natuur bij Valkenburg . Ruim een dag eerder zijn ze getuigen geweest van verschrikkelijke taferelen nabij camping B van Pinkpop. Op de Mensheggerweg rijdt een bestelbusje vol in op een groep jongeren. Er vallen een dode en drie gewonden.

Fatale klap
Lotte, een Heerlense zangeres die carrière begint te maken, en haar producer Gino realiseren zich dat ze ontzettend veel geluk hebben gehad. Twintig seconden vóór de fatale klap besluiten ze op te stappen. "Noem het telepathie, een teken dat we kregen. We zijn in elk geval direct gegaan". Als ze nog geen vijftig meter gelopen hebben, zien ze een bestelbusje aan komen razen en horen ze een doffe knal.

Ze draaien zich om en zien hoe een bestelbusje na de aanrijding gas geeft, wegrijdt en daarbij nog enkele mensen raakt.

Toegang tot alle Plus-artikelen?

Onlangs heeft De Limburger een Tegel gewonnen. De Tegels zijn de belangrijkste journalistieke jaarprijzen van ons land. Verslaggevers Sjors van Beek en Rik van Hulst werden met het dossier 'politieaffaire Horst' tot winnaar uitgeroepen in de categorie Regionaal/Lokaal.

De Limburger is de enige regionale krant in ons land met een eigen onderzoeksredactie. Een team dat in onze provincie zaken tot op de bodem uitzoekt en misstanden aan het licht brengt. Zonder abonnees hadden we dit succes nooit kunnen bereiken.

Word nu abonnee en lees al onze Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week.

Bekijk de actie-abonnementen