Lotte en Gino ontsnapten aan dood: 'Iets zei ons dat we moesten vertrekken'

Print
Lotte en Gino ontsnapten aan dood: 'Iets zei ons dat we moesten vertrekken'

Afbeelding: Arnaud Nilwik

Landgraaf - Lotte Walda en Gino Bombrini uit Heerlen waren in de nacht van zondag op maandag getuigen van het fatale ongeluk bij camping B van Pinkpop.

"We zaten gewoon met z’n allen een beetje te drinken en muziek te maken. Lekker chillen. Er was eigenlijk totaal geen aanleiding om op te breken. Opeens keken we elkaar aan. Iets fluisterde ons in dat we moesten vertrekken. Alsof iemand je op de schouder tikt en zegt, ga nou maar gauw."

Wandeling
Lotte Walda (20) en Gino Bombrini (32) proberen deze dinsdagmiddag hun zinnen te verzetten met een wandeling in de natuur bij Valkenburg . Ruim een dag eerder zijn ze getuigen geweest van verschrikkelijke taferelen nabij camping B van Pinkpop. Op de Mensheggerweg rijdt een bestelbusje vol in op een groep jongeren. Er vallen een dode en drie gewonden.

Fatale klap
Lotte, een Heerlense zangeres die carrière begint te maken, en haar producer Gino realiseren zich dat ze ontzettend veel geluk hebben gehad. Twintig seconden vóór de fatale klap besluiten ze op te stappen. "Noem het telepathie, een teken dat we kregen. We zijn in elk geval direct gegaan". Als ze nog geen vijftig meter gelopen hebben, zien ze een bestelbusje aan komen razen en horen ze een doffe knal.

Ze draaien zich om en zien hoe een bestelbusje na de aanrijding gas geeft, wegrijdt en daarbij nog enkele mensen raakt.

Je las zojuist een gratis artikel


Niet alle artikelen zijn gratis, want zogeheten Plus-artikelen zijn alleen te lezen door abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen betrouwbare regionale journalistiek maken. Je leest al onze artikelen vanaf €4,50 per maand.

Bekijk de aanbieding →