Café in het hart geraakt door Pinkpop-drama: Alle vier komen ze hier geregeld

Print
Café in het hart geraakt door Pinkpop-drama: Alle vier komen ze hier geregeld

Op de plek waar maandagnacht vier festivalgangers werden aangereden, liggen bloemen en staan kaarsen. Afbeelding: ANP

Landgraaf - Het regent steunbetuigingen na de dramatische crash bij Pinkpop. In de Heerlense Ierse pub Erin's Isle is het verdriet extra groot: alle vier de slachtoffers kwamen regelmatig in het café: "Bij ons zullen de hele week vier kaarsjes branden."

De schok is daags na de fatale aanrijding nog onverminderd groot. De 35-jarige Pinkpop-vrijwilliger Gilles Boux de Casson is overleden, drie anderen raakten zwaargewond. Zij liggen nog in zeer kritieke toestand in ziekenhuizen in de regio.  

Op Facebook wensen vrienden en bekenden elkaar sterkte, op de plek van de aanrijding liggen inmiddels bloemen en kaarten, er staan kaarsjes in de berm. 

Mede-eigenaar
Volgens bronnen vormden de vier getroffenen geen vriendengroep, maar ze kwamen wel allemaal geregeld in de Ierse pub Erin's Isle in de Heerlense binnenstad. Een van de zwaargewonde slachtoffers was tot voor kort ook mede-eigenaar, vertelt Joris Mom van de pub. "Het is heel heftig. Het zijn allemaal frequente gasten hier. Dus gisteren hebben we elkaar allemaal gesteund, bij ons zullen de hele week vier kaarsjes branden." 

Rouw en verdriet
Maandagavond kwamen tientallen vrienden en bekenden al bijeen in de Heerlense binnenstad om te rouwen en te treuren. Het poppodium De Nieuwe Nor annuleerde alle evenementen vanwege het overlijden van hun vrijwilliger Boux de Casson. ,,We zijn verslagen'', zei de directeur.

Geen aanslag
Na afloop van het popfestival schepte Danny S., eveneens uit Heerlen, maandagnacht de vier festivalgangers op de weg bij de ingang van camping B. Hij meldde zichzelf maandagochtend bij de politie, S. zit nu vast. Na de eerste verhoren sluit het OM het scenario van een terroristische aanslag uit, zo bleek dinsdagochtend. De vader van S. kan zich niet voorstellen dat er opzet in het spel is, verklaarde hij tegenover AD: "Dit moet een ongeluk zijn. Hij gebruikt geen alcohol of drugs."

Je las zojuist een gratis artikel


Niet alle artikelen zijn gratis, want zogeheten Plus-artikelen zijn alleen te lezen door abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen betrouwbare regionale journalistiek maken. Je leest al onze artikelen vanaf €4,50 per maand.

Bekijk de aanbieding →