Overvallers apotheek Maastricht vol in beeld

Print
Overvallers apotheek Maastricht vol in beeld

Afbeelding: Opsporing Verzocht

De politie heeft beelden gedeeld van een mislukte gewapende overval op een apotheek in Maastricht, afgelopen maart. De daders zijn goed herkenbaar in beeld.

De twee mannen, die opvallend genoeg geen gezichtsbedekkende kleding dragen, stappen op 19 maart rond kwart voor zes in de middag de apotheek aan de Potteriestraat binnen. Een van hen is gewapend met een vuurwapen, waarmee hij personeel bedreigt. De ander draagt een kleine bijl bij zich.

Geen buit
De daders zijn slechts twintig seconden binnen. Ze houden medewerkers onder schot en proberen een pc bij de toonbank mee te nemen. Dan lijken ze ergens van te schrikken en rennen ze zonder buit naar buiten. Buiten weten ze te ontkomen in een zwarte auto met een opvallend lange voorkant.

De twee mannen schreeuwden onderling in een buitenlandse taal die geen van de apotheekmedewerkers herkende. 

Melden
De duidelijke beelden van een bewakingsbeelden werden dinsdagavond getoond in Opsporing Verzocht. De politie hoopt dat iemand de daders herkent en vraagt mensen die meer weten om zich te melden.

Toegang tot alle Plus-artikelen?

Onlangs heeft De Limburger een Tegel gewonnen. De Tegels zijn de belangrijkste journalistieke jaarprijzen van ons land. Verslaggevers Sjors van Beek en Rik van Hulst werden met het dossier 'politieaffaire Horst' tot winnaar uitgeroepen in de categorie Regionaal/Lokaal.

De Limburger is de enige regionale krant in ons land met een eigen onderzoeksredactie. Een team dat in onze provincie zaken tot op de bodem uitzoekt en misstanden aan het licht brengt. Zonder abonnees hadden we dit succes nooit kunnen bereiken.

Word nu abonnee en lees al onze Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week.

Bekijk de actie-abonnementen