Motief achter de moord op Zino Ignasia (30) nog raadsel

Print
Motief achter de moord op Zino Ignasia (30) nog raadsel

Afbeelding: Opsporing Verzocht

De politie tast nog in het duister over het motief achter de moord op Zino Ignasia (30) uit Roermond. Hij werd afgelopen vrijdagmiddag doodgeschoten in het trappenhuis van een wooncomplex aan het Sandelingplein in Rotterdam-Zuid.

Intussen bestaat het vermoeden dat het slachtoffer de fatale middag een afspraak had met iemand. Ignasia was met de auto van zijn vriendin, een rode Peugot, naar Rotterdam gereden. Niet bekend is of hij alleen was.

Traumahelikopter
Omwonenden hoorden rond 16.50 uur enkele schoten. Op de derde verdieping werd Ignasia zwaar gewond aangetroffen. De hulp van de traumahelikopter werd nog ingeroepen, maar het leven van de Roermondenaar kon niet meer worden gered.

Omwonenden zagen na het dodelijke schietincident twee mannen uit het portiek rennen. Het duo stapte in een een zwarte Opel Corsa. Getuigen namen het kenteken van de auto op. Na een klopjacht van zo’n 4,5 uur werd de auto door agenten op de Maasboulevard in Rotterdam gezien en klem gereden. Alleen de bestuurder zat in het voertuig; verdachte nummer twee is nog altijd voortvluchtig.

Sporttas
Uit onderzoek is gebleken dat de zwarte Corsa voor de aan houding van de verdachte, een 34-jarige Rotterdammer, enige tijd aan het Keerkleppad in de wijk De Esch heeft gestaan. De mannen waren met een donkerblauwe sporttas van het merk Nike gezien. Die werd niet in de auto gevonden.

De politie heeft dinsdagavond in het tv-programma Opsporing Verzocht signalementen van de twee verdachten bekend gemaakt. "Beiden hebben een Antilliaans uiterlijk en zijn tussen de 1.80 meter en 1.85 meter lang", zegt woordvoerder Lillian van Duijvenbode. "Eén van hen droeg een wit shirt met lange mouwen en een spijkerbroek. De andere man droeg een lange broek met een donker shirt of jack."

Je las zojuist een gratis artikel


Niet alle artikelen zijn gratis, want zogeheten Plus-artikelen zijn alleen te lezen door abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen betrouwbare regionale journalistiek maken. Je leest al onze artikelen vanaf €4,50 per maand.

Bekijk de aanbieding →