Waarom werd weg Pinkpop-drama eerder opengesteld?

Print
Waarom werd weg Pinkpop-drama eerder opengesteld?

Afbeelding: De Limburger/Bas Quaedvlieg

Landgraaf - Het Openbaar Ministerie bekijkt in het onderzoek naar de fatale aanrijding, maandagochtend vroeg op de Mensheggerweg in Landgraaf, ook of de veiligheidsvoorschriften ter plekke zijn nageleefd.

Dat zegt een woordvoerder, die benadrukt dat het een breed onderzoek betreft.

Parkeerverbod
Veel wegen rondom het Pinkpopterrein zijn tijdens het festival afgesloten voor alle verkeer. Dat geldt niet voor de Mensheggerweg. Daar geldt wel een parkeerverbod, maar dat is op enig moment opgeheven. Volgens de Pinkpop-website was de weg elke festivaldag gesloten van 18.00 tot 6.00 uur.

Onduidelijk is waarom de weg maandagochtend eerder is opengesteld. Volgens Pinkpopbaas Jan Smeets is de weg om 4.00 uur vrijgegeven, maar hij weet niet waarom. De gemeente Landgraaf mag van het OM niet reageren.

Dode
Vier mensen, die op de weg zaten, werden door een bestelbusje geschept. Bij de aanrijding vielen een dode en drie zwaargewonden uit Heerlen en Landgraaf.

Lees ook: 'Er was geen enkele aanleiding om te denken dat er een gek aan zou komen rijden'

De 34-jarige Danny S. uit Heerlen zit vast: hij wordt ervan verdacht het ongeluk te hebben veroorzaakt om er daarna vandoor te gaan en zich uren later te melden bij de politie in Amsterdam. Of er sprake is van opzet is niet duidelijk. Het Openbaar Ministerie verdenkt hem vooralsnog van doodslag en driemaal poging tot doodslag, waar het ‘opzet’ in elk geval in zit.

Verder doet het OM geen mededelingen. Ook S.’ advocaat Stef Bergmans mag niks zeggen.

 

Je las zojuist een gratis artikel


Niet alle artikelen zijn gratis, want zogeheten Plus-artikelen zijn alleen te lezen door abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen betrouwbare regionale journalistiek maken. Je leest al onze artikelen vanaf €4,50 per maand.

Bekijk de aanbieding →