Man uit Keulen bereidde gif-aanslag voor

Print
Man uit Keulen bereidde gif-aanslag voor

Afbeelding: EPA

De Duitse recherche is er nu van overtuigd dat een Tunesiër in Keulen een terroristische aanslag met het gif ricine voorbereidde.

De man was duidelijk bezig een 'biobom' te maken zei de leider van de federale recherchedienst BKA Holger Münch woensdag. De informatie om die gifbom te maken haalde hij van het internet.

Ricine
De 29-jarige man werd afgelopen week dinsdag in zijn woning in Keulen aangehouden, omdat hij volgens inlichtingendiensten verdachte zaken op internet bestelde. In zijn woning bleek hij de stof ricine te hebben en hij werd meteen verdacht van verdacht van terroristische activiteiten. De zeer giftige stof is afkomstig uit bonen van een Afrikaanse plant en staat ook als chemisch wapen te boek.

Bezorgd
Het is niet bekend of de man medeplichtigen heeft gehad en evenmin waar en wanneer hij van plan was toe te slaan. Mogelijk handelde hij op eigen houtje. Münch toonde zich bezorgd over dergelijke geradicaliseerde eenlingen, waarvan er mogelijk honderden in Duitsland zijn.
 

Je las zojuist een gratis artikel


Niet alle artikelen zijn gratis, want zogeheten Plus-artikelen zijn alleen te lezen door abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen betrouwbare regionale journalistiek maken. Je leest al onze artikelen vanaf €4,50 per maand.

Bekijk de aanbieding →