Schoenenwinkels verdwijnen steeds sneller uit het straatbeeld

Print
Schoenenwinkels verdwijnen steeds sneller uit het straatbeeld

Foto ter illustratie Afbeelding: iStock

Het gaat niet goed met de schoenenwinkels in de winkelstraten. Sinds 2009 is ruim twintig procent van de schoenenwinkels in Limburg verdwenen.

Dat blijkt uit cijfers van het CBS. 

In 2009 kon je bij 295 locaties in Limburg terecht om schoenen te passen en eventueel te kopen. Een kleine tien jaar later zijn dat er nog 235. Vergeleken met de krimp in onze buurprovincie Noord-Brabant, valt de verdwijning van schoenenwinkels mee: daar slonk het aantal schoenenwinkels met ruim dertig procent.

Noorden heeft het het zwaarst
De twee noordelijkste provincies hebben het meest te verduren van de online schoenenverkoop. In Friesland verdween 37,5 procent uit het straatbeeld, in Groningen liefst 43 procent.

Hoogste 'schoenenwinkeldichtheid' in het zuiden
Hoewel er steeds minder schoenenwinkels te bekennen zijn in de Limburgse winkelstraten, kent onze provincie wel de hoogste dichtheid aan schoenenwinkels. Per honderduizend inwoners zijn er 21 schoenenwinkels om te shoppen. Landelijk liggen er ongeveer dertien schoenenwinkels per honderdduizend inwoners. Noord-Brabant volgt op de tweede plaats met ruim vijftien schoenenwinkels. De laagste dichtheid qua schoenenwinkels vind je in Flevoland met iets minder dan tien schoenenwinkels per honderdduizend inwoners.

Toegang tot alle Plus-artikelen?

Word nu abonnee en lees al onze Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Ruim 110.000 tevreden lezers gingen je al voor.

Bekijk de actie-abonnementen