Amerikaans international naar Fortuna Sittard

Print

Andrija Novakovich scoort namens Telstar tegen De Graafschap. Afbeelding: ANP

Fortuna Sittard kan komend seizoen beschikken over Andrija Novakovich. De Amerikaans international wordt voor één jaar gehuurd van het Engelse FC Reading, waar hij een doorlopend contract heeft.

Novakovich (21) baarde afgelopen seizoen - eveneens als huurling van FC Reading - opzien bij Telstar in de eerste divisie. In 35 wedstrijden kwam hij tot 19 doelpunten. In de play-offs scoorde hij nog eens twee keer. Dat bleef in zijn thuisland niet onopgemerkt. De spits met Servisch bloed maakte in maart zijn debuut voor de Verenigde Staten tijdens een oefeninterland tegen Paraguay. In mei volgde de tweede interland, tegen Bolivia.

Stieren
Fortuna Sittard lijkt een verzameling van Bronzen- en Gouden Stier-winnaars te worden. Lisandro Semedo - als Fortunees - werd beste speler van het seizoen. De onlangs aangetrokken Mark Diemers werd beste speler van de derde periode en met Novakovich haalt Fortuna nu ook nog de topscorer van de derde periode in huis.

De Sittardse eredivisionist legde eerder al Alessandro Ciranni en Mark Diemers vast, terwijl jeugdspelers Rowen Koot en Bo Breukers een profcontract tekenden.