Horst aan de Maas haalt bakzeil bij de Raad van State

Print
Horst aan de Maas haalt bakzeil bij de Raad van State

Afbeelding: ANP Xtra

Tienraij / Horst - Zorgt de komst van een nieuw logiesgebouw voor 240 arbeidsmigranten aan de Nehobolaan in Tienray voor te veel kabaal bij de buren?

Het college van burgemeester en wethouders van Horst aan de Maas vindt van niet en wil graag een omgevingsvergunning afgeven voor de tijdelijke voorziening. Die mag dan tien jaar blijven staan.

Teruggefloten
De Raad van State heeft het college woensdag in hoger beroep echter teruggefloten. De onderzoeken die de gemeente heeft laten uitvoeren en waaruit moet blijken dat van extra en onredelijk (verkeers)lawaai geen sprake is als het logiesgebouw er eenmaal staat, had volgens de hoogste bestuursrechter veel beter gemoeten.

Datzelfde oordeel heeft Horst aan de Maas in juni van het vorig jaar ook al bij de rechtbank Limburg gehoord. Een aantal buurtbewoners was toen naar de rechter gestapt omdat ze bang zijn dat de komst van 240 arbeidsmigranten in hun straat hun woongenot aantast. Het zou onder meer voor extra verkeerslawaai zorgen.

Verkeerslawaai
Volgens de rechtbank Limburg wordt uit het voorliggende onderzoek naar verkeerslawaai niet duidelijk of er bij twee woningen een aanvaardbaar geluidsniveau kan worden bereikt. Tegen die uitspraak is het Horster college in beroep gegaan bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State.

De zitting was in mei. Het college heeft wederom geen gelijk gekregen.

Je las zojuist een gratis artikel


Niet alle artikelen zijn gratis, want zogeheten Plus-artikelen zijn alleen te lezen door abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen betrouwbare regionale journalistiek maken. Je leest al onze artikelen vanaf €4,50 per maand.

Bekijk de aanbieding →