Zij-instromers uit Beyond-programma halen mbo-diploma

Print
Zij-instromers uit Beyond-programma halen mbo-diploma

Vijf van de zes zij-instomers met hun diploma. Afbeelding: Mediatic

De eerste zes kandidaten met een afstand tot de arbeidsmarkt in het Beyond-project hebben vorige week hun mbo-diploma behaald. In het bijzijn van familie, vrienden en collega’s ontvingen zij hun diploma uit handen van wethouder Martin de Beer van de gemeente Heerlen.

In Beyond werken instellingen in het bedrijfsleven, overheid en onderwijs nauw samen aan een antwoord op het tekort aan geschoolde logistieke medewerkers in de regio Limburg. De zes zij-instromers maken deel uit van een groep van maar liefst 200 kandidaten die sinds het begin van Beyond in 2015, dankzij deze community hun mbo-diploma hebben behaald. 

De regio Limburg is vanwege haar ligging één van de grootste logistieke hotspots van Nederland. Momenteel werkt 12 procent van de Limburgers in de logistieke sector. “Iedere dag komen er meer loodsen en distributiecentra bij”, zegt Reinier op den Kamp, manager Social Development bij Manpower. “Hierdoor is de vraag naar geschoolde logistieke medewerkers in Limburg de afgelopen tijd enorm toegenomen.

Het traject bestaat uit een voorportaal van drie maanden waarbij de kandidaten – met behoud van uitkering – aan de slag gaan bij partner EKK Eagle Simrax in de automotive-industrie. Tijdens deze fase begeleiden persoonlijke ‘leermeesters’ de kandidaten intensief; zowel operationeel als psychologisch. Na drie maanden stromen zij door naar het definitieve leer- en werktraject bij een Beyond partner in de medische logistiek.

 

Je las zojuist een gratis artikel


Niet alle artikelen zijn gratis, want zogeheten Plus-artikelen zijn alleen te lezen door abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen betrouwbare regionale journalistiek maken. Je leest al onze artikelen vanaf €4,50 per maand.

Bekijk de aanbieding →