Superfan Luuk (7) ontroert met brief aan Cocu: 'Wil je alsjeblieft blijven?'

Print
Superfan Luuk (7) ontroert met brief aan Cocu: 'Wil je alsjeblieft blijven?'

De brief die Luuk schreef aan Cocu Afbeelding: Facebook

Voor Phillip Cocu (47) is de aanstaande transfer naar Fenerbahçe een nieuw hoogtepunt in zijn carrière, maar voor de 7-jarige Luuk is het nieuws een regelrechte nachtmerrie.

De jonge supporter is zo verdrietig dat hij besloot een brief te schrijven naar zijn grote idool. Zijn moeder is tot tranen toe geroerd. "Hier moet toch een lief antwoord op komen?”

In een laatste wanhoopspoging klom Luuk in de pen en schreef een ontroerend stukje tekst voor zijn lievelingstrainer. "Lieve Cocu, wil je alsje alsje alsjeblieft trainer blijven bij PSV? Groetjes Luuk 7 jaar”, valt te lezen in de brief.

Het is voor de jonge voetbalgek te hopen dat Cocu zijn brief snel onder ogen krijgt. Fenerbahçe hoopt vandaag of anders morgen de Eindhovenaar als nieuwe trainer te benoemen. Er is dus enige haast bij geboden.

Ongeloof
Volgens Yvonne Oversteeg-Janssen, de moeder van Luuk, is haar kind 24 uur per dag en zeven dagen in de week met voetbal bezig. "Of het nu trainen, wedstrijd, kijken of een potje in de wijk is maakt hem niet uit”, schrijft ze. Zijn lievelingsclub: PSV. "Vol ongeloof was hij dan ook dat Cocu bij PSV weggaat.”

De tranen sprongen zelfs bij hem in de ogen toen hij het slechte nieuws voor het eerst te horen kreeg. "Nee mama, dat mag niet”, schreeuwde hij volgens zijn moeder. Luuk zat vol vragen, want waarom moest Cocu nou zo nodig vertrekken? Waarom maakte hij PSV niet nog één keertje kampioen?

Indruk
Luuks hartenkreet maakt veel indruk op Facebook. "Superlief Luuk. Hier moet toch een lief antwoord op komen”, schrijft Petra. " Wat een lieverd. Cocu hier moet je wel iets mee doen hoor”, laat Tonnie Leenders weten. Cocu heeft zelf tot nu toe nog niet gereageerd op de brief.