Weer commissielid Kern Bergen opgestapt

Print
Weer commissielid Kern Bergen opgestapt

Afbeelding: De Limburger

Amper twee weken na zijn installatie is Kevin Fledderman alweer opgestapt als commissielid voor de Fractie Kern in Bergen. In april keerde commissielid Martha van Biene drie maanden na haar aantreden de lokale politieke partij de rug toe.

In een brief aan de partij schrijft Fledderman dat er ‘onwaardig’ wordt omgegaan met fractie- en raadsleden. Hij accepteert niet dat Kern tegen plannen stemt waar de partij eerder voor was of die zelfs door Kern werden voorgesteld.

Partijprogramma vergeten
Fledderman: “Het lijkt alsof de zittende fractie het partijprogramma totaal vergeten is.” Het opgestapte commissielid zegt dat sinds Rolf Krijnen verdween en Frans Camps fractievoorzitter is, mensen ‘op slinkse wijze’ mensen uit de partij zijn gewerkt of naar de zijlijn zijn verwezen.

Hap-snap-beleid
Fledderman biedt zijn excuses aan voor het optreden van Camps tijdens de laatste raadsvergadering aan de burgemeester, de wethouders en de andere raadsleden. “De mensen die de raadsvergadering  bijwoonden hebben wellicht ook ervaren dat ’onze’ voorzitter zich respectloos en ongefundeerd heeft uitgelaten naar andere raadsleden”, aldus Fledderman in zijn verklaring. “Het wordt steeds meer zichtbaar dat de fractievoorzitter de partij ten gronde richt door zijn egocentrische houding”, schrijft Fledderman voorts.

Het opgestapte commissielid Van Biene noemde de partij in april ‘ondemocratisch’ en sprak over een hap-snap-beleid.

Stabiel
Fractievoorzitter Frans Camps zegt zich niet te herkennen in de kritiek. Hij spreekt over ‘een actie beschadiging’ . Hij gaat er van uit dat met het vertrek van Fledderman een einde is gekomen aan de leegloop van de partij. “Je weet het nooit in de politiek maar ik heb geen signalen uit de fractie dat er nog meer vertrekken. De fractie is stabiel”, aldus Camps

Oppositie
Kern had in de vorige periode vijf raadszetels. Er ontstond intern ruzie waarna fractievoorzitter Rolf Krijnen en raadslid Peter Loermans enkele weken voor de verkiezing van 21 maart voor zichzelf begonnen. Kern  zit nu met drie raadszetels in de oppositie onder leiding van Camps.

Deze  week sloten CDA, PK en VVD een coalitie-akkoord. De drie ‘regeringspartijen’ hebben twaalf van de vijftien raadszetels in Bergen.

Je las zojuist een gratis artikel


Niet alle artikelen zijn gratis, want zogeheten Plus-artikelen zijn alleen te lezen door abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen betrouwbare regionale journalistiek maken. Je leest al onze artikelen vanaf €4,50 per maand.

Bekijk de aanbieding →