Duurzame 'C2C'-woningen in ‘t Ven

Print
Duurzame 'C2C'-woningen in ‘t Ven

Afbeelding: Jongen

Venlo - Tien duurzame woningen worden gebouwd in 't Ven aan de Oude Turfstraat. Dat gaat gebeuren volgens het principe 'cradle to cradle': met bouwmaterialen die kunnen terugkeren in de biologische- of technologische kringloop.

Deze week zetten de gemeente Venlo en Bouwbedrijven Jongen de handtekeningen onder een overeenkomst voor de eerste fase van woonwijk. De bouw start in de tweede helft van 2019. Het totale plan telt maximaal 50 woningen.

Zonnepanelen
Er wordt gestreefd naar energieneutrale woningen. Zo krijgen de woningen bijvoorbeeld geen gasaansluiting en worden ze voorzien van zonnepanelen. Om het regenwater op te vangen en te zuiveren, wordt in de toekomst een moerasfilter aangelegd, waarop de huizen worden aangesloten. Daarom krijgen de huizen nu al een aansluiting voor dit helofytenveld. De woningen zijn zo ontworpen dat ze flexibel zijn in te delen. 

Nu de overeenkomst is ondertekend, start een procedure voor de wijziging van het bestemmingsplan. Eigenlijk zijn er geen nieuwe woningen toegestaan op die plek, maar door het innovatieve karakter van de plannen wordt hiervan afgeweken.

Toegang tot alle Plus-artikelen?

Je las zojuist een gratis artikel, maar niet al onze journalistiek is gratis. Dagelijks publiceren we meer dan 100 Plus-artikelen in de vorm van nieuws, achtergronden, analyses en opinie.

Onze verslaggevers zijn 24/7 bezig met het schrijven van deze verhalen. Zodoende geven we duiding aan het nieuws en helpen we jou met het vormen van een mening.

Word nu abonnee en lees al onze Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week.

Bekijk de actie-abonnementen