'Chauffeur vrachtwagen zag stilstaande auto verongelukte leraar te laat'

Print
'Chauffeur vrachtwagen zag stilstaande auto verongelukte leraar te laat'

Afbeelding: Jan-Paul Kuit

Haelen - Het onderzoek naar het dodelijk ongeval in Haelen waarbij vorige week woensdag een leerkracht van basisschool De Kwir in Neer omkwam, richt zich op de chauffeur van de laatste vrachtwagen.

Dat laat de politie weten.

Onderzoek loopt nog
Bij het ongeluk waren vier auto’s en twee vrachtwagens betrokken. Een 42-jarige man uit Grathem kwam om toen zijn wagen geplet werd tussen twee vrachtwagens. Inmiddels is vast komen te staan dat de chauffeur van de achterste vrachtwagen te laat heeft opgemerkt dat het verkeer voor hem stil stond bij het stoplicht. Waardoor hij dat niet zag, wordt nog onderzocht.

Telefoongegevens
Daarbij worden ook de telefoongegevens van de chauffeur bestudeerd. Uiteindelijk zal er een proces-verbaal worden opgemaakt en is het aan justitie om te beslissen of tegen de vrachtwagenchauffeur verdere stappen worden ondernomen.

De man is in eerste instantie verhoord door de politie, maar zit niet vast.

Je las zojuist een gratis artikel


Niet alle artikelen zijn gratis, want zogeheten Plus-artikelen zijn alleen te lezen door abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen betrouwbare regionale journalistiek maken. Je leest al onze artikelen vanaf €4,50 per maand.

Bekijk de aanbieding →