Vuurdoop voor Verstappen op Franse bodem

Print
Max Verstappen beleeft komend weekend zijn vuurdoop op het Franse Circuit Paul Ricard. Voor het eerst sinds 1990 vindt daar dan weer een Formule 1-race plaats.

Max Verstappen was nog maar tien jaar, toen de Formule 1 voor het laatste racete in Frankijk. Dat was in 2008, in Magny-Cours. De laatste keer dat het circus trok naar Paul Ricard, decor voor de Franse rentree van dit weekend, moest Verstappen zelfs nog geboren worden.

Jos
Sterker nog, zelfs vader Jos was toen nog vier jaar weg van zijn debuut in de koningsklasse. Waar zijn vader tussen 1994 en 2003 nog zeven keer de Franse GP op Magny-Cours reed, beleeft Verstappen junior dit weekend zijn vuurdoop op Franse bodem. Al is het circuit in de Provence op slechts twee uur rijden van zijn appartement in Monaco niet helemaal nieuw voor hem. Hij deed er eens een regentest met Pirelli-banden. "Maar toen gebruikten we slechts een paar dezelfde bochten en daarna hebben ze de layout nog een beetje aangepast", vertelt Verstappen op de website van Red Bull Racing.

Uitdagend
Een aantal van zijn leeftijdsgenoten deed het circuit de afgelopen jaren al eens aan in de lagere opstapklasses. Verstappen niet. "Het is altijd uitdagend om naar een heel nieuw circuit te trekken. Ik kijk daar altijd wel naar uit. Het is ook goed dat we weer een race in Frankrijk hebben, met de vele fans daar.‘’

Collega’s lieten zich al vrij negatief uit over Circuit Paul Ricard, vanwege de vele uitloopstroken en de weinig spannende opzet. "Van wat ik gezien heb is het een ‘power track’ met lange rechte stukken", beseft ook Verstappen. "Maar er zitten ook wel een paar bochten in waar je het verschil kan maken."

Tests
De laatste winnaar op het de laatst jaren voornamelijk voor bandentests gebruikte Circuit Paul Ricard High Tech Test Track? Alain Prost, die zelfs de laatste drie edities won van 1988 tot en met 1990.