Toekomst van kinderboerderij Limmel gegarandeerd

Print
Toekomst van kinderboerderij Limmel gegarandeerd

Foto ter illustratie. Afbeelding: iStock

Een sluiting van de kinderboerderij in de Maastrichtse wijk Limmel is nooit aan de orde geweest en de toekomst is gegarandeerd. Met die mededeling neemt verantwoordelijk wethouder Bert Jongen (D66) de onrust weg die was ontstaan in de wijk en vervolgens ook bij diverse fracties in de Maastrichtse gemeenteraad.

Sinds medio 2017 kwamen er bij de gemeente signalen vanuit de buurt binnen dat het niet goed ging met de verzorging van de dieren en met het beheer van de kinderboerderij. De gemeente, eigenaar van de boerderij, heeft daarop direct contact gezocht met de stichting die verantwoordelijk is voor het beheer, stelt Jongen.

Er bleek sprake te zijn van diverse problemen, waarvoor geld nodig was. Om "de continuïteit van de kinderboerderij te garanderen", heeft de gemeente dat bedrag nu voor haar rekening genomen. Er wordt nog gesproken over een mogelijke overdracht van het beheer aan een andere stichting.

Je las zojuist een gratis artikel


Niet alle artikelen zijn gratis, want zogeheten Plus-artikelen zijn alleen te lezen door abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen betrouwbare regionale journalistiek maken. Je leest al onze artikelen vanaf €4,50 per maand.

Bekijk de aanbieding →