Akoestiek op podium Theater aan het Vrijthof jaar langer belabberd

Print
Akoestiek op podium Theater aan het Vrijthof jaar langer belabberd

De grondige opknapbeurt van de Papyruszaal van Theater aan het Vrijthof is maandag 4 juni van start gegaan en duurt tot de laatste week van september. Afbeelding: Jean-Pierre Geusens

Musici op het podium van het Theater aan het Vrijthof in Maastricht zullen het een jaar langer moeten doen met een allesbehalve optimale akoestiek.

Dat heeft wethouder Bert Jongen (D66, Cultuur) laten weten.

Grondig verbouwd
De grote zaal van het Theater aan het Vrijthof wordt momenteel grondig verbouwd. Er wordt gewerkt aan de klimaatinstallatie en aan het zitcomfort, maar vooral ook aan de akoestiek in de zaal en op het podium. Die is namelijk allerminst geschikt om concerten van onder meer de philharmonie zuidnederland optimaal te laten klinken.

Moeizaam
Door de aangetrokken bouwsector bleek het aanbestedingstraject voor de verbouwing moeizaam te verlopen. Daarnaast bleken er bij nader inzien andere maatregelen te moeten worden genomen voor een deugdelijke aanpassing aan de toneeltechniek op en boven het podium.

Aangezien de sluitingstijd van het theater programmatechnisch gezien niet kan worden verlengd, is nu besloten om de werkzaamheden aan de akoestiek op het podium met een jaar uit te stellen.

Oktober
Het is nog steeds wel de bedoeling dat in oktober van dit jaar de vernieuwde theaterzaal zelf wordt opgeleverd. Met een beter comfort, een beter klimaat én met een betere akoestiek. Volgens Jongen heeft het uitstel van de podium-akoestiek geen negatieve financiële gevolgen.

Je las zojuist een gratis artikel


Niet alle artikelen zijn gratis, want zogeheten Plus-artikelen zijn alleen te lezen door abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen betrouwbare regionale journalistiek maken. Je leest al onze artikelen vanaf €4,50 per maand.

Bekijk de aanbieding →