Schunnig konijn Ab Normaal komt terug op tv

Print
Schunnig konijn Ab Normaal komt terug op tv

Afbeelding: ANP Kippa

Het schuine konijn Ab Normaal maakt binnenkort vermoedelijk zijn rentree op televisie. Dat heeft geestelijk vader Toon van Driel verteld in een interview op NPO Radio 5.

De moppenkoning van Nederland' was een komisch typetje uit de stripreeks De Stamgasten van Van Driel. Ab Normaal was tussen 2001 en 2012 onregelmatig op televisie en radio te zien en te horen met schuine moppen. Het programma was te zien op Yorin, RTL5, V8, Veronica en Tien.

John de Mol
"Ik had de pop opgevouwen en wilde hem eigenlijk laten liggen", vertelde Van Driel. "Maar toen kwam John de Mol, die wilde de rechten van Ab van mij kopen. Ik heb begrepen dat het de bedoeling is dat hij terugkomt op televisie."

Nieuwe stemacteur
De stem van Ab Normaal werd toentertijd ingesproken door stemacteur Wiebe Hartog, die inmiddels overleden is. Daarom zoeken de producenten van de nieuwe reeks naar een nieuwe stemacteur die de moppen kan gaan tappen.

Je las zojuist een gratis artikel


Niet alle artikelen zijn gratis, want zogeheten Plus-artikelen zijn alleen te lezen door abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen betrouwbare regionale journalistiek maken. Je leest al onze artikelen vanaf €4,50 per maand.

Bekijk de aanbieding →