Politie zoekt baasjes van doodzieke pups

Print

Afbeelding: Dierenbeschermingscentrum Limburg/Facebook

Sittard - De dierenpolitie is op zoek naar de eigenaren van drie pups. Vijf andere pups uit hetzelfde nest werden gedumpt in een weiland bij Geleen. Via de baasjes hoopt de politie de fokker te vinden.

Dierenambulance Limburg kreeg twee weken geleden een melding binnen over vijf doodzieke pups van zes weken oud.

Ze waren achtergelaten in een doos in een weiland nabij de tuinboulevard in Geleen, zegt Saskia Tijssen, woordvoerder van Dierenbescherming Limburg.

Doodziek
"We hebben daar eerder niets over naar buiten gebracht, omdat de dierenpolitie onderzoek deed." Daaruit zijn tips naar voren gekomen betreffende de eigenaar van de pups.

Zo blijkt dat het nest uit acht pups bestaat en dat drie pups zijn verkocht. De zoektocht richt zich nu op de nieuwe eigenaren van de whippet/greyhoundpups, die de identiteit van de fokker kunnen bevestigen.

Daarnaast maakt de dierenbescherming zich zorgen om de gezondheid van de reutjes; ze zouden - net als hun broertjes - een besmettelijke darminfectie kunnen hebben. Met de vijf achtergelaten pups gaat het inmiddels beter.

Je las zojuist een gratis artikel


Niet alle artikelen zijn gratis, want zogeheten Plus-artikelen zijn alleen te lezen door abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen betrouwbare regionale journalistiek maken. Je leest al onze artikelen vanaf €4,50 per maand.

Bekijk de aanbieding →