Roemer kijkt naar overlast rond Heerlense Dag- en Nachtopvang

Print
Roemer kijkt naar overlast rond Heerlense Dag- en Nachtopvang

Archieffoto van De Klomp, toen Bureau Handhaving er nog zat. Afbeelding: Luc Lodder

Omwonenden van de Heerlense Dag- en Nachtopvang De Klomp klagen nog steeds over overlast. Het gaat volgens hen niet alleen om bewoners van De Klomp, maar ook om dealers en lieden die hier samenklitten. De buurt klaagt over geschreeuw, poepen en pissen op straat en dealen.

Het gaat volgens buurtbewoners als Anton Mulders (67) ook om verwarde mensen.

"Ze schreeuwen niet alleen tegen elkaar, maar ook tegen zichzelf. Tegen cameratoezicht wordt de middelvinger opgestoken. Op het pleintje bij de Herzdahlstraat staan bankjes, waar spullen verdelen en in de struiken zoeken. Met wiet roken heb ik geen moeite. Maar drinken en de blikjes laten slingeren, is heel irritant. En als ze met hun pitbulls op straat zitten, is dat ook niet om vrolijk van te worden."

Roemer
Waarnemend burgemeester Emile Roemer zegt dat het probleem structureel moet worden aangepakt. "Meldt het vooral, dan kunnen we gericht handhaven. Verder kijken we wie het betreft. En zullen we bezien of die mensen wel in De Klomp thuishoren en niet moeten worden doorgeleid naar de zorg. Ik kom nog eens langs om het allemaal uit te leggen."

Je las zojuist een gratis artikel


Niet alle artikelen zijn gratis, want zogeheten Plus-artikelen zijn alleen te lezen door abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen betrouwbare regionale journalistiek maken. Je leest al onze artikelen vanaf €4,50 per maand.

Bekijk de aanbieding →