Suárez brengt Uruguay en Rusland zekerheid

Print
Suárez brengt Uruguay en Rusland zekerheid

Afbeelding: EPA

Uruguay heeft ook zijn tweede wedstrijd op het WK voetbal gewonnen. Het Zuid-Amerikaanse land versloeg Saudi-Arabië (1-0) en plaatste zich daarmee meteen voor de achtste finales.

Door het resultaat in Rostov is Rusland ook zeker van de tweede fase van het WK. Het gastland won een dag eerder al voor de tweede keer, ten koste van Egypte.

Suárez
Luis Suárez speelde weer eens een belangrijke rol bij Uruguay. De aanvaller van Barcelona, voormalige speler van onder meer FC Groningen en Ajax, nam al na 23 minuten de 1-0 voor zijn rekening.

Uruguay speelt nog tegen Rusland om de eerste plaats in de groep. De ontmoeting tussen de Saudi's en Egypte doet niet meer terzake.

Doelman
Ongetwijfeld na overleg met keeperstrainer Frans Hoek had de Arabische bondscoach Juan Antonio Pizzi besloten zijn doelman te vervangen. Abdullah Al-Mayouf, die in het vorige duel met Rusland vijf treffers tegen kreeg, moest plaatsmaken voor Mohammed Al-Owais.

Deze ging echter opzichtig in de fout bij het doelpunt van Suárez, door onder een hoekschop door te lopen. In zijn honderdste interland kreeg de spits zijn eerste goal van het toernooi daarmee in de schoot geworpen.

Matig
Daarna speelden de Saudi's redelijk mee in het matige duel, wellicht mede omdat Uruguay genoegen leek te nemen met de minimale voorsprong.

De Zuid-Amerikanen kregen nog kansjes via Edinson Cavani en nogmaals Suárez, maar nu stond Al-Owais wel op de juiste plaats. Voor Saudi-Arabië was Hattan Bahebri nog het dicht bij de gelijkmaker, maar hij schoot naast.