Cel en tbs geëist voor gewelddadige verkrachting op hotelkamer Venlo

Print
Cel en tbs geëist voor gewelddadige verkrachting op hotelkamer Venlo

Afbeelding: Istock

Venlo - De officier van justitie heeft tien jaar cel en tbs met dwangverpleging geëist tegen Omar B. De 21-jarige B. zou tussen januari en september 2016 in hotelkamers in onder meer Venlo zes meisjes hebben verkracht. Enkele slachtoffers waren minderjarig.

Volgens de aanklacht gingen de verkrachtingen gepaard met bedreigingen en bruut geweld. Verschillende slachtoffers lazen in de rechtbank huilend een verklaring voor. Meerdere vrouwen gaven aan dat na de ontmoeting(en) met B. hun levens zijn verwoest.

Overdosis
Eén van hen nam een overdosis medicijnen, omdat het volgens haar een keuze was tussen 'zelfmoord of vanbinnen doodgaan'. Zij overleefde haar poging tot zelfdoding wel.

De verdachte, die ten tijde van de incidenten 18 en 19 jaar was, zou in een hotel in Venlo een vrouw hebben verkracht en mishandeld. B. ontkent dit. In maart en april 2016 zou B. een vrouw in Schiedam en Rotterdam meerdere malen verkracht en mishandeld hebben. Volgens sommige slachtoffers filmde B. de verkrachtingen en dreigde hij de beelden door te spelen naar familie en bekenden van de slachtoffers. Er vielen ook klappen en er werd gedreigd familieleden wat aan te doen. 

Eind april 2016 zou B. een minderjarig meisje hebben gedwongen seksuele handelingen te verrichten in een tunnel in Schiedam. Volgens het slachtoffer dreigde hij beelden van de handelingen te verspreiden en chanteerde hij haar daarmee. Zo zou hij een spaarpot met 2000 euro en goud van haar moeder hebben geëist. 

Sociale media
B. legde contact met de slachtoffers via verschillende sociale media. Een van de vrouwen waar B. mee afsprak was twee weken voor die ontmoeting slachtoffer geworden van een groepsverkrachting. B. vertelde in de rechtszaal daar beelden van gezien te hebben, maar kon zich niet herinneren wanneer dat was. 

Met een andere vrouw sprak B. af in het Mainport Hotel in Rotterdam. Volgens de verdachte hadden de twee daar meerdere keren seks op vrijwillige basis. De vrouw verklaart echter dat B. haar verkracht heeft. Daarnaast hebben zowel de receptioniste als een medewerkster van de Bijenkorf verklaard dat het gezicht van de vrouw onder de verwondingen zat.

Onderzoek gedragsdeskundigen
Tijdens de laatste pro forma zitting vorig jaar werd vastgesteld dat de man door gedragsdeskundigen in het Pieter Baan Centrum onderzocht moest worden. Het is, mede door het feit dat B. niet altijd meewerkte, niet mogelijk een uitspraak te doen over het feit of hij verminderd toerekeningsvatbaar is. Wel is er sprake van een persoonlijkheidsstoornis in de anti-sociale en narcistische richting.

Over het incident in Venlo zegt B. dat hij en het slachtoffer alleen geknuffeld hebben in de hotelkamer. Hij ontkent de aantijgingen van verkrachting en mishandeling. hij verklaart dat er in alle gevallen sprake is geweest van vrijwillige seks en dat er geen mishandelingen hebben plaatsgevonden. Hij zegt ook dat hij na de eerste aangifte door die vrouw op sociale media onterecht als verkrachter is neergezet en dat alle andere vrouwen die berichten ook gezien hebben

Je las zojuist een gratis artikel


Niet alle artikelen zijn gratis, want zogeheten Plus-artikelen zijn alleen te lezen door abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen betrouwbare regionale journalistiek maken. Je leest al onze artikelen vanaf €4,50 per maand.

Bekijk de aanbieding →