Nog niet duidelijk of verdachte drama Pinkpop voorgeleid wordt

Print
Nog niet duidelijk of verdachte drama Pinkpop voorgeleid wordt

Afbeelding: ANP/Piroschka van de Wouw

Landgraaf - Het is nog niet duidelijk of de verdachte van het veroorzaken van het fatale ongeval op de Mensheggerweg in Landgraaf donderdag wordt voorgeleid voor de rechter-commissaris.

Gebeurt dat niet, dan kan hij in theorie vrijkomen. Dat zegt een woordvoerder van het Openbaar Ministerie (OM). Dat besluit moet donderdag in elk geval worden genomen, omdat Danny S. (34) uit Heerlen drie dagen vastzit. De rechter-commissaris toetst doorgaans of een verdachte langer in voorarrest blijft.

Doodslag
Het OM weet nog niet of het S. gaat vervolgen wegens doodslag en driemaal poging tot doodslag, of volgens artikel 6 en/of 7 van de Wegenverkeerswet.

Lees ook: 'Er was geen enkele aanleiding om te denken dat er een gek aan zou komen rijden'

Het veroorzaken van een verkeersongeval met dood of letsel door schuld is strafbaar gesteld in artikel 6 en doorrijden na een ongeluk te hebben veroorzaakt in artikel 7. Het zijn allebei misdrijven.

Verlengen
De officier van justitie kan in uitzonderlijke gevallen ook eigenstandig besluiten de inverzekeringstelling van een verdachte met drie dagen te verlengen.

Bij de door S. veroorzaakte aanrijding vielen maandagochtend vroeg bij Pinkpopcamping B aan de Mensheggerweg een dode en drie zwaargewonden. Die drie liggen nog altijd in kritieke toestand in het ziekenhuis.

 

Volg nieuws uit jouw gemeente via Facebook

De Limburger heeft voor alle 31 gemeenten een eigen Facebookgroep met het laatste plaatselijke nieuws.

> Neem een kijkje