Bezwaren van bewoners tegen luxe hostel Maastricht afgewezen

Print
Bezwaren van bewoners tegen luxe hostel Maastricht afgewezen

Foto ter illustratie. Afbeelding: iStock

De bouw van een nieuw luxe hostel op de hoek van de Alexander Battalaan en de Sint Maartenslaan in Maastricht mag gewoon doorgaan. De gemeente Maastricht heeft de bezwaren tegen de komst van The Green Elephant afgewezen.

In totaal tekenden 56 bewoners van Wyck beroep aan tegen de plannen van de gemeente om de Maastrichtse hotelier Rino Soeters vergunning te geven voor de bouw van een zogenaamd glostel met foodlab.

Binnentuin
Soeters, eigenaar van La Bergère Hospitality Group, heeft al drie hotels in Wyck: Kaboom, het Townhouse Design Hotel en Hotel Sint Martenslane. Voor zijn volgende project wil hij vier herenhuizen in de Sint Maartenslaan koppelen aan een voormalig kantoorgebouw om de hoek in de Alexander Battalaan. In de beschikbare ruimte passen 170 bedden, verdeeld over kamers voor vier tot vijf personen. Die komen te liggen rond een royale binnentuin.

Lees ook: 'Nieuw, luxe hostel ontwricht Maastrichtse wijk'

De indieners van de bezwaren - 53 van hen hebben zich verenigd in de Stichting Bewonersbelangen Alexander Battalaan; drie anderen hebben individueel bezwaar ingediend - vrezen dat het evenwicht tussen wonen en horeca verloren gaat. Ook zijn ze beducht voor geluidsoverlast, zwerfafval en parkeerhinder. Volgens de gemeente is die vrees onterecht. De ingang van het hostel is gesitueerd aan de Sint Maartenslaan en de meeste gasten zullen – zo is de verwachting – met het openbaar vervoer komen.

Je las zojuist een gratis artikel


Niet alle artikelen zijn gratis, want zogeheten Plus-artikelen zijn alleen te lezen door abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen betrouwbare regionale journalistiek maken. Je leest al onze artikelen vanaf €4,50 per maand.

Bekijk de aanbieding →