Beslissing over verlenging voorarrest verdachte Pinkpopdrama vrijdag

Print
Beslissing over verlenging voorarrest verdachte Pinkpopdrama vrijdag

Bij de aanrijding overleed één persoon, drie anderen werden zwaargewond afgevoerd naar het ziekenhuis. Afbeelding: AD/Videostill

Landgraaf / Mheer - De 34-jarige bestuurder die wordt verdacht van het veroorzaken van en doorrijden na het fatale ongeval na afloop van Pinkpop hoort vrijdag of hij langer vast blijft zitten

Er is meer tijd nodig voor het technisch onderzoek. Het Openbaar Ministerie verwacht vrijdag de uitkomsten van onderzoek aan de auto en op de ongevalsplek en besluit dan of aan de rechter-commissaris wordt gevraagd om het voorarrest met veertien dagen te verlengen.

Doodslag
De rechter-commissaris oordeelde donderdag dat aanhouding en verdenking terecht zijn, zegt een OM-woordvoerder. Danny S. wordt verdacht van doodslag en driemaal poging tot doodslag. Of die verdenking wordt bijgesteld wordt pas duidelijk wanneer morgen ook de uitkomst van het technisch onderzoek bekend is. Het OM wil niet zeggen of de bestuurder alcohol of drugs had gebruikt. Er gelden nog beperkingen, de bestuurder mag behalve met zijn advocaat met niemand contact hebben.

Chillen
Danny S. reed zondagnacht kort na vier uur een groep festivalgangers aan op de Mensheggerweg in Landgraaf die volgens getuigenverklaringen en beelden op de rijbaan zaten ‘te chillen’. Eén van hen overleed, drie anderen raakten zeer ernstig gewond. De verdachte reed door na het ongeluk, parkeerde de auto bij zijn huis en meldde zich uren later in Amsterdam bij de politie.  

 

Volg nieuws uit jouw gemeente via Facebook

De Limburger heeft voor alle 31 gemeenten een eigen Facebookgroep met het laatste plaatselijke nieuws.

> Neem een kijkje