Duurzaamheidsfestival Leudal draait op diesel

Print
Duurzaamheidsfestival Leudal draait op diesel

Afbeelding: YouTube

Haelen - Bij het gemeentehuis van Leudal in Heythuysen vindt zondag een duurzaamheidsfestival plaats. Met workshops, lezingen en overige activiteiten worden bezoekers geïnformeerd over duurzaamheid en duurzame energie. Enige vervelende voor de gemeente? Er is een dieselaggregaat nodig om alle activiteiten en stands van stroom te voorzien.

"Wij hebben voor het festival de mogelijkheden voor duurzame stroomvoorziening onderzocht. De aanwezige bedrijven en organisaties gebruiken nogal wat stroom op deze dag, dus een eenvoudige elektriciteitskabel is daarvoor onvoldoende", laat een woordvoerder van de gemeente Leudal weten. "Er bestaan oplossingen met zonnepanelen en accu's die op festivals kunnen worden ingezet. Helaas hadden de benaderde partijen die deze verhuur verzorgen het bewuste weekend van het duurzaamheidsfestival geen oplossing meer beschikbaar."
 
Op het festival is onder meer de Stella zonneauto van de TU Eindhoven te zien, die aan de World Solar Challenge heeft meegedaan. De dag duurt van 11.00 tot 16.00 uur.