‘Slachtoffer moord was met Limburgers in café in Breda’

Print
‘Slachtoffer moord was met Limburgers in café in Breda’

De flat aan de Sandenburgstraat waar de schietpartij plaatsvond. Afbeelding: Perry Roovers/MaRic Media

De politie lijkt stevig bewijs te hebben gevonden tegen de vijf Limburgse verdachten van de moord op Kaan Safranti (26) uit Breda.

De man werd op 8 april doodgeschoten bij een vermoedelijk uit de hand gelopen drugsberoving in een flat in zijn woonplaats. De verdachten zijn een 26-jarige man uit Venlo, een 27-jarige vrouw uit Geleen, een 28-jarige vrouw uit Sittard en twee mannen (21 en 22 jaar) uit Roermond. 

Beveiligingsbeelden
Zo beschikte de recherche daags na de moord al over scherpe beveiligingsbeelden waarop het slachtoffer te zien is in gezelschap van drie Limburgse verdachten. Het gaat om opnames van een café waar Safranti wel vaker kwam. Op de middag van de moord had hij er een ontmoeting met twee mannen en een vrouw.

Zes kilo hennep
Safranti hield zich volgens bekenden bezig met drugshandel. De Bredanaar had vermoedelijk in het café afgesproken met de Limburgers, met wie hij een deal zou hebben gesloten om zes kilo hennep te leveren, aldus de bronnen. "Vanuit het café zijn ze een hapje gaan eten. Daarna vertrokken ze naar het appartement waar Safranti later het leven liet. Dat wordt wel vaker door die jongens gebruikt voor zulke deals", zegt een ingewijde.

Ripdeal
Het heeft er alle schijn van de Safranti regelrecht in de val is gelopen. "Hij had eerder zaken gedaan met die lui. Toen kochten ze een kilootje hennep. Dat ging allemaal goed. Dus vertrouwde hij ze. Maar dit keer stond er meer op het spel. Ze wilden zes kilo kopen."

Vermoedelijk ging het snel mis toen de Bredanaar in de flat in de gaten kreeg dat hij beroofd zou worden, dat het een 'ripdeal' was. "Hij was een sterke kerel en heeft zich vermoedelijk flink verzet. Als de hele partij gestolen werd, zou hij opdraaien voor het totale verlies, zeker 25.000 euro. Terwijl hij er als tussenpersoon hooguit 1.200 euro aan over zou hebben gehouden."

Je las zojuist een gratis artikel


Niet alle artikelen zijn gratis, want zogeheten Plus-artikelen zijn alleen te lezen door abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen betrouwbare regionale journalistiek maken. Je leest al onze artikelen vanaf €4,50 per maand.

Bekijk de aanbieding →