Maastrichtse boekhandel Dominicanen wordt stukje groter

Print
Maastrichtse boekhandel Dominicanen wordt stukje groter

De nieuwe muziekvloer in aanbouw, met in het midden het ‘kraaiennest’. Afbeelding: Peter Schols

maastricht - De platen- en cd-collectie van boekhandel Dominicanen in Maastricht stond eigenlijk wat verdekt opgesteld, op de eerste verdieping van de boekenflat. Door een muziekvloer te bouwen, krijgt de collectie een veel prominentere plek. Goed nieuws voor onder anderen de bezoekers van de Rieu-concerten.

Een nieuwe toren? Nee, zo uit­gebreid wordt het niet. Naast de ­zogenaamde boekenflat in boekhandel Dominicanen in Maastricht verrijst een muziekvloer. "Dat is de benaming waar we uiteindelijk voor gekozen hebben", zegt eigenaar Ton Harmes.

Klassiek
De nieuwe verdieping ‘hangt’ op 3,30 meter hoogte en beslaat een ­oppervlakte van 80 vierkante meter. Hier komt straks de muziekcollectie te staan van de bekende speciaalzaak Smeets Klassiek uit Heerlen, die in 2015 door Dominicanen werd overgenomen.

De reden voor de (bescheiden) uitbreiding van de internationaal gerenommeerde boekhandel is de onzichtbaarheid van de muziekafdeling. Verstopt in die boekenflat, op de eerste etage. Door nu parallel aan de boekenflat een nieuwe etage te bouwen, ontstaat er bovendien een fraaie doorkijk. Je kunt de kerk nu vanuit een heel ander perspectief bekijken.

André Rieu
"De meeste toeristen nemen vooraan in de kerk een selfie. Voor hen hebben we een leuke grap bedacht: een soort van kraaiennest omzoomd door een glazen wand, halverwege de muziekvloer, van waaruit mensen nu van bovenaf een plaatje kunnen schieten." De nieuwe muziekvloer moet komende week klaar zijn. "We zijn meteen na de Heiligdomsvaart begonnen en willen voor de concertreeks van ­André Rieu klaar zijn. Dan weten - leert de ervaring - veel muziekliefhebbers ons te vinden. We hebben toch een uitgebreidere, meer ­complete collectie dan in het buitenland te vinden is."

Je las zojuist een gratis artikel


Niet alle artikelen zijn gratis, want zogeheten Plus-artikelen zijn alleen te lezen door abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen betrouwbare regionale journalistiek maken. Je leest al onze artikelen vanaf €4,50 per maand.

Bekijk de aanbieding →