Vertrokken standhouder kerstmarkt moet toch betalen

Print
Vertrokken standhouder kerstmarkt moet toch betalen

Afbeelding: Jeroen Kuit

De standhouder die in december 2017 vroegtijdig de kerstmarkt op het Munsterplein in Roermond verliet, moet aan de organisator ruim 2.300 euro terugbetalen. Dat heeft de kantonrechter in Roermond beslist.

Stichting Exciting Dreams, organisator van de kerstmarkt, pikte het niet dat de standhouder al voor kerst besloot zijn biezen te pakken, terwijl hij tot 8 januari had moeten blijven.

Verkeerde verwachtingen
De standhouder vond dat er verkeerde verwachtingen waren gewekt. Een treintje dat zou rijden tussen het Munsterplein en het Designer Outlet reed niet, een levende kerststal was er volgens hem nauwelijks en ook was hem niet verteld dat er een tweede ijsbaan bij het Outlet zou komen.

De rechter vond echter dat hij zijn betoog niet goed genoeg kon onderbouwen. Reden waarom hij de vooraf afgesproken huursom voor de hele periode alsnog moet betalen.

Boete
Exciting Dreams had meer geld van de man gevorderd, onder meer in de vorm van een boete, maar daar ging de rechtbank niet in mee. "Dat is jammer, maar het ging ons ook om het principe dat je je aan een contract moet houden", laat Gerrit van Tintelen van Exciting Dreams weten.

Je las zojuist een gratis artikel


Niet alle artikelen zijn gratis, want zogeheten Plus-artikelen zijn alleen te lezen door abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen betrouwbare regionale journalistiek maken. Je leest al onze artikelen vanaf €4,50 per maand.

Bekijk de aanbieding →