Horst aan de Maas wint Europese duurzaamheidsprijs

Print
Horst aan de Maas wint Europese duurzaamheidsprijs

Foto ter illustratie Afbeelding: iStock

Horst - Horst aan de Maas is donderdagavond uitgeroepen tot één van de meest duurzame gemeenten van Europa. Het gemeentebestuur heeft in Nijmegen de European Green Leaf Award 2019 in ontvangst mogen nemen.

Horst aan de Maas dankt deze prijs onder meer door initiatieven die goed functioneren omdat burgers en ondernemers nauw samenwerken met de gemeente. In Nijmegen zijn daarvan vijf voorbeelden aan een jury gepresenteerd: EnergieKronenberg, Trendsportal, Groenagenda, BrightBox en het afvalbeleid van de gemeente.

Gedeeld eerste
Het heeft uiteindelijk allemaal tot een gedeelde eerste plaats geleid. Horst aan de Maas moet de hoogste duurzaamheidseer delen met de Spaanse gemeente Cornellà de Llobregat. Het prijzengeld van 75.000 euro dat Horst aan de Maas mee naar huis neemt, wordt in nieuwe duurzaamheidsprojecten gestoken. 

Je las zojuist een gratis artikel


Niet alle artikelen zijn gratis, want zogeheten Plus-artikelen zijn alleen te lezen door abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen betrouwbare regionale journalistiek maken. Je leest al onze artikelen vanaf €4,50 per maand.

Bekijk de aanbieding →