Theatershow over dementie in Cultuurhuis

Print
Theatershow over dementie in Cultuurhuis

Afbeelding: Erik Franssen | Theater Gnaffel

Mondriaan, instelling voor geestelijke gezondheidszorg, presenteert een theatervoorstelling over dementie in het Cultuurhuis Heerlen. Nadat er in 2016 ook al voorstellingen over deze aandoening op het programma stonden, presenteert Mondriaan deze maand de voorstelling ‘Oma, mag ik mijn pop terug?’.

Dit stuk, geschikt voor iedereen van 6 jaar en ouder, van Theater Gnaffel uit Zwolle is geschreven door schrijver en acteur Mark Haayema en gebaseerd op zijn gelijknamige boek. ‘Oma, mag ik mijn pop terug?’ gaat over de 6-jarige Fien die elke zondag bij haar oma op visite gaat. Het hebben van dementie is ingrijpend voor oma zelf, maar zeker ook voor haar omgeving. De voorstelling illustreert dit aan de hand van poppentheater “Het is hartverscheurend, juist doordat er niets wordt uitgelegd, louter getoond. Niet alleen de schaterlach maar ook de onmacht en woede bij het doorhebben dat herinneringen definitief verdwijnen. Theater Gnaffel slaagt er buitengewoon in een pijnlijk onderwerp tot vermakelijk én indringend theater te maken, voor ouders en hun (klein)kinderen. En dat alles met poppen, je zou het werkelijk bijna vergeten”, aldus de Theaterkrant.

Op dinsdag 26 juni om 19:00 uur speelt de voorstelling in het Cultuurhuis aan de Sittarderweg 145 in Heerlen. Aanmelden is wenselijk via de site www.mondriaan.eu/agenda of telefonisch via 088 506 9413. De toegang is gratis.

Toegang tot alle Plus-artikelen?

Word nu abonnee en lees al onze Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Ruim 110.000 tevreden lezers gingen je al voor.

Bekijk de actie-abonnementen