Kantoorpand Amsterdam beschoten met antitankwapen

Print
Kantoorpand Amsterdam beschoten met antitankwapen

Afbeelding: ANP

De politie heeft een verdachte opgepakt voor het beschieten van een kantoorpand in Amsterdam met een antitankwapen. De raketwerper, een wapen bedoeld om pantservoertuigen uit te schakelen, werd op straat gevonden.

Rond 23.00 uur sneuvelden een raam en deur van het bedrijvengebouw aan de Teleportboulevard in de buurt van station Sloterdijk. Niemand raakte gewond, meldt de politie.

De verdachte kon later in de nacht worden aangehouden door een arrestatieteam. Het wapen werd voor de deur aangetroffen en in beslag genomen. De politie wil nog niets kwijt over de identiteit van de verdachte. Het motief van de beschieting is ook nog onbekend. 

Varkensstront
In het kantoorpand zitten meerdere bedrijven, maar het bedrijf dat werd geraakt is van Pijper Media Amsterdam, een drukkerij gespecialiseerd in het drukken van magazines. "We weten niet precies voor wie het bestemd was en dat soort dingen", vertelt een medewerkster, die werd gesommeerd thuis te blijven. "Er wordt nog onderzoek gedaan."

Het bedrijf was één keer eerder doelwit. "Er is ooit een keer varkensstront naar binnen gekiept. Maar dat was in de jaren 90."

Een bewakingscamera die aan één van de panden hangt en op de plaats delict gericht staat, werd onklaar gemaakt door kabels los te trekken of door te snijden. De politie heeft de zaak verder in onderzoek.