Verdachte drama Pinkpop op vrije voeten

Print
Verdachte drama Pinkpop op vrije voeten

Afbeelding: De Limburger/Bas Quaedvlieg

Landgraaf - De 34-jarige bestuurder die wordt verdacht van het veroorzaken van de dodelijke aanrijding na afloop van Pinkpop is vrijdagmiddag vrijgelaten. Er zijn geen aanwijzingen dat de man met opzet handelde.

Hij blijft wel verdacht van het veroorzaken van een verkeersongeval dat de dood of zwaar lichamelijk letsel tot gevolg heeft. Danny S. reed zondagnacht kort na 04.00 uur vier festivalgangers aan die op de Mensheggersweg in Landgraaf op de rijbaan zaten ‘te chillen’. Een van hen overleed, drie raakten zeer ernstig gewond.

Lees ook: 'Er was geen enkele aanleiding om te denken dat er een gek aan zou komen rijden'

Geen alcohol
Uit bloedonderzoek blijkt dat er geen alcohol in het bloed van de verdachte zat. Het is nog niet bekend of er ook geen drugs is gebruikt, de uitslag van dat bloedonderzoek is nog niet bekend.

Het Openbaar Ministerie heeft de man niet meer voorgeleid aan de rechter-commissaris. Er zijn geen gronden om de voorlopige hechtenis voort te zetten.

Je las zojuist een gratis artikel


Niet alle artikelen zijn gratis, want zogeheten Plus-artikelen zijn alleen te lezen door abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen betrouwbare regionale journalistiek maken. Je leest al onze artikelen vanaf €4,50 per maand.

Bekijk de aanbieding →