Logo Weerter feestband in maïsdoolhof Nederweert-Eind

Print
Het logo van feestband Moerepetazie uit Weert is dit jaar vanuit de lucht in het grote maïsdoolhof bij ijsboerderij Gommers in Nederweert-Eind te zien. Reden: de band van onder meer Weerter stadsprins Phil Aspers bestaat vijf jaar.

Het maïsdoolhof gaat voor het zesde jaar op rij open, als de maïs zo'n drie meter hoog is. Vanwege de droogte kan dat nog even duren maar de verwachting is dat het in de tweede helft van juli open kan voor publiek. Het doolhof is 4,5 hectare, ongeveer 7 voetbalvelden, groot en wordt telkens wordt het met een ander logo gemaakt.

Vorig jaar was dat het logo van Bonduelle, nu is feestband Moerepetazie aan de beurt. "Een uit de hand gelopen grap eigenlijk want als carnavalsband vieren wij ons jubileum pas als we 11 jaar bestaan", vertelt Aspers die met zijn Vastelaovendjlidje afgelopen carnaval niet alleen in de Venlose Zoepkoel mocht optreden maar ook een recordbedrag van ruim 11.000 euro ophaalde voor de Cliniclowns. Moerepetazie, Weerts voor hutspot, is een vierkoppige band die momenteel weer druk aan het werk is met het maken van nieuwe nummers voor het volgende carnavalsseizoen.
 

Toegang tot alle Plus-artikelen?

Onlangs heeft De Limburger een Tegel gewonnen. De Tegels zijn de belangrijkste journalistieke jaarprijzen van ons land. Verslaggevers Sjors van Beek en Rik van Hulst werden met het dossier 'politieaffaire Horst' tot winnaar uitgeroepen in de categorie Regionaal/Lokaal.

De Limburger is de enige regionale krant in ons land met een eigen onderzoeksredactie. Een team dat in onze provincie zaken tot op de bodem uitzoekt en misstanden aan het licht brengt. Zonder abonnees hadden we dit succes nooit kunnen bereiken.

Word nu abonnee en lees al onze Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week.

Bekijk de actie-abonnementen