Logo Weerter feestband in maïsdoolhof Nederweert-Eind

Print
Het logo van feestband Moerepetazie uit Weert is dit jaar vanuit de lucht in het grote maïsdoolhof bij ijsboerderij Gommers in Nederweert-Eind te zien. Reden: de band van onder meer Weerter stadsprins Phil Aspers bestaat vijf jaar.

Het maïsdoolhof gaat voor het zesde jaar op rij open, als de maïs zo'n drie meter hoog is. Vanwege de droogte kan dat nog even duren maar de verwachting is dat het in de tweede helft van juli open kan voor publiek. Het doolhof is 4,5 hectare, ongeveer 7 voetbalvelden, groot en wordt telkens wordt het met een ander logo gemaakt.

Vorig jaar was dat het logo van Bonduelle, nu is feestband Moerepetazie aan de beurt. "Een uit de hand gelopen grap eigenlijk want als carnavalsband vieren wij ons jubileum pas als we 11 jaar bestaan", vertelt Aspers die met zijn Vastelaovendjlidje afgelopen carnaval niet alleen in de Venlose Zoepkoel mocht optreden maar ook een recordbedrag van ruim 11.000 euro ophaalde voor de Cliniclowns. Moerepetazie, Weerts voor hutspot, is een vierkoppige band die momenteel weer druk aan het werk is met het maken van nieuwe nummers voor het volgende carnavalsseizoen.
 

Je las zojuist een gratis artikel


Niet alle artikelen zijn gratis, want zogeheten Plus-artikelen zijn alleen te lezen door abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen betrouwbare regionale journalistiek maken. Je leest al onze artikelen vanaf €4,50 per maand.

Bekijk de aanbieding →