Mark van Bommel opvolger van Phillip Cocu bij PSV

Print
Mark van Bommel opvolger van Phillip Cocu bij PSV

Afbeelding: ED/Joep Leenen

Mark van Bommel zal Phillip Cocu opvolgen als hoofdtrainer bij PSV.

De Maasbrachtenaar tekent een driejarig contract bij de club waar hij vier keer landskampioen mee werd en zijn loopbaan afsloot.

Stappenplan
De 41-jarige Van Bommel trainde afgelopen seizoen de A1 bij PSV. Met hem was een paar jaar geleden al een stappenplan afgesproken, resulterend op enig moment in het hoofdtrainerschap.

Ervaring
Het traject van de vertrekkende hoofdtrainer Cocu toont veel overeenkomsten met het pad dat Van Bommel heeft bewandeld in voorbereiding op deze grote klus. Net als Cocu liep Van Bommel mee als assistent bij jeugdelftallen, leidde hij zelf het hoogste jeugdteam en assisteerde hij in een WK-traject, inclusief het eindtoernooi zelf. Als voetballer maakte Van Bommel naam bij grote clubs als FC Barcelona, Bayern München en AC Milan. 

Australië 
Van Bommel verblijft momenteel als assistent-trainer van bondscoach Bert van Marwijk met Australië op het WK in Rusland. Direct na de laatste wedstrijd van de Socceroos keert hij terug naar Eindhoven om aan zijn nieuwe baan te beginnen. Het is nog niet bekend of zijn schoonvader hem zal assisteren bij PSV. Algemeen directeur Toon Gerbrands sluit dat vooralsnog niet uit.