Peperdure maaltijd: rat vreet voor 1,3 miljoen roepies biljetten aan

Print
Peperdure maaltijd: rat vreet voor 1,3 miljoen roepies biljetten aan

De rat had voor 1,3 miljoen aan roepies aangevreten. Afbeelding: AFP

In een pinautomaat in de Indiase stad Tinsukia zijn biljetten ter waarde van 1,3 miljoen roepies tot snippers verscheurd. De dader van de 'roof' bleek een rat. Het dier had zich tegoed gedaan aan het papier en was overleden na zijn schranspartij.

Medewerkers van de technische dienst ontdekten de 'plundering' op 11 juni. Zij waren opgeroepen om de pinautomaat van de van de Indiase Staatsbank in de stad in het noordoosten van het land te checken. Het apparaat zou al sinds 20 mei kapot zijn.

In de machine troffen zij een dode rat aan en de vele tot snippers verscheurde biljetten. Er was voor 1,3 miljoen aan Indiase roepies - omgerekend ruim 16.000 euro - aangevreten. Vooral biljetten van 500 en 2000 roepies waren onbruikbaar geworden.

Klein gaatje
Volgens de politie is het knaagdier het pinautomaat binnengedrongen via een klein gaatje voor elektrakabels. Mogelijk waren er nog meer ratten bezig geweest,  maar die zijn niet aangetroffen.

Ook de bank laat een onderzoek uitvoeren, heeft een woordvoerder laten weten aan persbureau AP. De Indiase Staatsbank is verbaasd dat het bedrijf dat de pinautomaten onderhoudt zo laat tot actie overging.

Je las zojuist een gratis artikel


Niet alle artikelen zijn gratis, want zogeheten Plus-artikelen zijn alleen te lezen door abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen betrouwbare regionale journalistiek maken. Je leest al onze artikelen vanaf €4,50 per maand.

Bekijk de aanbieding →