Voetbalsters blijven winnen, maar zakken op FIFA-ranking

Print
Voetbalsters blijven winnen, maar zakken op FIFA-ranking

Lieke Martens is middelpunt van het feestje na haar doelpunt in blessuretijd tegen Slowakije. Afbeelding: ANP

De Nederlandse voetbalvrouwen zijn in de nieuwste uitgave van de wereldranglijst van wereldvoetbalbond FIFA terug te vinden op de negende plaats. Oranje zakt twee plaatsen ten opzichte van de vorige ranking.

Japan en Brazilië passeerden de ploeg met Lieke Martens in de gelederen op de ranglijst.

Alles gewonnen
Oranje kon daar zelf niet veel aan doen. Alle wedstrijden sinds de vorige editie van de FIFA-ranking werden gewonnen. In vier kwalificatiewedstrijden voor het WK werd ook nog eens vijftien keer gescoord en geen enkel tegendoelpunt geïncasseerd.

Bovenaan in Europa
Oranje staat wel bovenaan de Europese ranglijst die de Europese bond UEFA bijhoudt. Die lijst is gebaseerd op de wedstrijden voor het WK 2015, het EK 2017 en in de kwalificatiereeks voor het WK 2019 in Frankrijk.

VS de beste
De voetbalsters van de Verenigde Staten blijven de beste van de wereld volgens de FIFA-ranglijst. Duitsland en Frankrijk volgen op de tweede en derde plaats.
 

Speel mee met het voetbalspel

Het bekende gratis online Voetbalspel van De Limburger gaat weer van start. Met wekelijks kans op mooie geldprijzen en een totale prijzenpot van € 4.000.

Meespelen is heel eenvoudig. Eén keer inschrijven op delimburger.nl/voetbalspel en je kunt elke week je voetbalkennis testen op 5 boeiende wedstrijden.

Nieuw: Amateurclub Klassement
De 11 beste deelnemers van elke amateurclub bepalen de totaalscore. Na de Champions League finale maken we de balans op en verdelen we € 1.000 onder de verenigingen die het hele jaar door het beste hebben voorspeld.