Dorpskern

Print
Dorpskern

Afbeelding: Archief De Limburger

Vier kinderen onderweg in het centrum van het dorp. Het meisje met de lolly in de mond kijkt recht in de camera van onze fotograaf. De andere twee lijken zich af te wenden. Een jongetje volgt op afstand. Op de achtergrond de markante dorpskerk.

In welke plaats is deze kiek genomen, wat is de naam van de kerk, en wie herkent de kinderen op deze foto uit februari 1971?

Reacties kunt u sturen naar peter.devreede@delimburger.nl

Reacties:

Het dorp is Spaubeek.
Jan Sillen

De kerk op de foto in de krant van zaterdag 23-6 is de Laurentiuskerk in Spaubeek.  
Mvg
Marie-Jose Bouwens 
Elsloo

De kerk op de foto is de Sint-Laurentius kerk in Spaubeek. Ik weet niet wie de kinderen zijn helaas. Succes
Vriendelijke groet, 
Diana Nijsten

Volgens mij is het de Laurentiuskerk in Spaubeek. De kinderen herken ik niet. 
Nanny Roosjen-Vranken

Hallo, 
Dit zijn inderdaad de zusjes Hofmeyer. Het meisje dat recht in de camera kijkt ben ik dus, Millie, met in 't midden Susan en de andere is Maud! Is bij de Laurentiuskerk in Spaubeek. De jongen achter ons zou 'n broertje kunnen zijn maar is te onduidelijk. Leuk om te zien.
Groetjes,
Millie Hofmeyer

Dat zijn mijn tantes familie Hofmeyer van de Kupstraat. Wat leuk dat dit  bewaard is gebleven. 
Debbie Hofmeyer

Op de foto de kerk van Spaubeek.
Volgens mij zijn dat de kinderen van Hofmeier uit de Kupstraat.
Gr.
Margriet Demarteau


De kinderen zijn Millie, Suzy en Maud Hofmeyer.
mvg 
Miriam Immerzeel-Honnef

Geachte redactie Sittard-Geleen,
Deze kiek is genomen in Spaubeek. Ik denk dat het de Laurentiuskerk is. Op de parkeerplaats waar de auto's nu staan, ligt nu de Pluswinkel. Achter de kerk ligt nu een buitenlands eethuis. Van de kinderen herken ik niemand.
Afz.
Ton Vergoossen
Geleen

Beste redactie,
De kerk op de foto is  Sint-Laurentiuskerk in Spaubeek. Aan deze kant van de kerk ligt een supermarkt en aan de andere kant ligt een Mexicaans restaurant. Dit restaurant was vroeger ook een café, een tijdlang uitgebaat door de familie Rouschop. Ik ben zelf niet van Spaubeek en herken de kinderen op de foto niet.
Met vriendelijke groet
René Rouschop

Beste redactie,
De kiek van toen in de krant van 23 juni is gemaakt in Spaubeek. De naam van de kerk is Laurentiuskerk. De kinderen op de foto denk ik dat dit Suze (met lolly) Hoffmeyer is met family destijds woonachtig in de Kupstraat in Spaubeek.
Ben benieuwd of ik het goed heb geraden!
Met vriendelijke groet
Margo Driessens-Verheijden.

Bester Peter,
Op de voorgrond van de St. Laurentiuskerk te Spaubeek lopen op de Bongerd naast het kermisterrein drie meisjes van Indonesische afkomst
Destijds woonde in de Kupstraat te Spaubeek een Indonesische familie met meerdere meisjes. Gezien hun leeftijd zijn dit hoogstwaarschijnlijk de gezusters Hofmeijer.
Hun voornamen zijn mij ontschoten.
Met vriendelijke groet 
Jos Meijers

Je las zojuist een gratis artikel


Niet alle artikelen zijn gratis, want zogeheten Plus-artikelen zijn alleen te lezen door abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen betrouwbare regionale journalistiek maken. Je leest al onze artikelen vanaf €4,50 per maand.

Bekijk de aanbieding →