'Heerlens' woord in Kruidvat-advertentie zorgt voor verwarring

Print
'Heerlens' woord in Kruidvat-advertentie zorgt voor verwarring

De door niet iedereen begrepen advertentie van Kruidvat. Afbeelding: facebook Sophie Dijkgraaff

"Iedere week ram veel voordeel." Met die tekst adverteert Kruidvat deze week in gratis krant Metro. Maar die tekst wordt buiten Heerlen niet overal begrepen.

"Wellicht een domme vraag maar waarvoor staat het woord 'ram' in deze zin?", vraagt Sophie Dijkgraaff op Facebook aan het social media-team van de drogisterijketen. Kruidvat is er snel bij en laat weten dat 'ram' voor 'heel' staat. Maar dat is blijkbaar lang niet overal in Nederland bekend.

Gebruikelijk
Bij de reacties vermoeden mensen dat er een Heerlenaar in het advertentieteam van Kruidvat werkt. "Dit moet een Heerlenaar zijn geweest die dit bedacht heeft. Het woord ‘ram’ is hier in Heerlen gebruikelijk. Het staat voor ‘heel erg’ of ‘enorm’, reageert een facebook-gebruiker.

Ook wordt er op social media gekscherend gesuggereerd dat de Heerlense muziekgroep Demi Sec bij de advertentie betrokken is. Deze groep zingt liedjes in het 'Parksjtads' dialect.

Je las zojuist een gratis artikel


Niet alle artikelen zijn gratis, want zogeheten Plus-artikelen zijn alleen te lezen door abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen betrouwbare regionale journalistiek maken. Je leest al onze artikelen vanaf €4,50 per maand.

Bekijk de aanbieding →