OM doet onderzoek naar discriminatie bij Heerlense woningstichting

Print
OM doet onderzoek naar discriminatie bij Heerlense woningstichting

Afbeelding: Luc Lodder

Het Openbaar Ministerie is een onderzoek gestart naar discriminatie bij de woningtoewijzing door woningstichting De Voorzorg uit Heerlen.

Er zijn aanwijzingen dat De Voorzorg in de jaren 2013-2016 huurders selecteerde op ras, meldt het OM. Onderzoek moet duidelijk maken of dit echt zo is en wie daar dan strafrechtelijk verantwoordelijk voor is.

Lees ook: Woningstichting selecteerde huurders op ras en lichaamsgeur

Uit extern onderzoek bleek eerder dat de woningcorporatie jarenlang kandidaat-huurders weerde wier ras, seksuele geaardheid of zelfs lichaamsgeur de corporatie niet aanstond. De nieuwe directie van de woningstichting bracht de discriminatie recentelijk zelf naar buiten en meldde dit ook bij justitie.

Lees ook: Selectiebeleid Voorzorg leidt tot grote verontwaardiging

Lees ook: Eerste plek op wachtlijst betekende niets

Toegang tot alle Plus-artikelen?

Onlangs heeft De Limburger een Tegel gewonnen. De Tegels zijn de belangrijkste journalistieke jaarprijzen van ons land. Verslaggevers Sjors van Beek en Rik van Hulst werden met het dossier 'politieaffaire Horst' tot winnaar uitgeroepen in de categorie Regionaal/Lokaal.

De Limburger is de enige regionale krant in ons land met een eigen onderzoeksredactie. Een team dat in onze provincie zaken tot op de bodem uitzoekt en misstanden aan het licht brengt. Zonder abonnees hadden we dit succes nooit kunnen bereiken.

Word nu abonnee en lees al onze Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week.

Bekijk de actie-abonnementen